Polgár Zsuzsa volt a nővérek legjobbja

Polgár Zsuzsa 38 mérkőzéséből csak egyet veszített el a Magyar Telekom székházában pénteken megrendezett III. Aquaprofit Polgár Sakknapon, amelyen testvéreivel - Judittal és Zsófiával - összesen 107 partit játszottak szimultánban.

zaol.hu

A klasszis játékosok egyenként 33 táblán küzdöttek egyszerre, majd ha egy mérkőzés befejeződött, cserélődött az ellenfél. A szervezők tájékoztatása szerint a legjobban Zsuzsa teljesített, ő 38 összecsapásból 32-t megnyert, ötször remizett, s csak egyszer veszített. Judit 36 partin jutott túl, 28-szor nyert, s öt remi mellett háromszor kikapott. Zsófia 33 játszmából 21-et nyert meg, hét döntetlent ért el, s ötször veszített.

A szimultán előtt Judit egy Vizy E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke által vezetett VIP-csapattal vaksakk-partit váltott, azaz ő nem nézte a táblát, csak fejben játszott, de így is nyert.

A játékhoz nem jutott érdeklődők számára is biztosítottak programokat a szervezők, ezek között az olimpiai bajnok Portisch Lajos, valamint Bilek István bemutatója is nagy sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!