Őszi érettségi vizsgák

Az őszi érettségi vizsgaidőszak írásbeli dolgozatait október második felében írták a most maturálók, a szóbeli, emelt szintű megmérettetések e héten kezdődtek

zaol.hu

Ősszel vizsgáznak többek közt a javító, pótló érettségizők, illetve akik valamely tárgyból előrehozott vizsgát tesznek, bármelyik szinten. Próbálkozhatnak a már érettségivel rendelkezők is, a felvételi pontgyűjtés reményében.

Az egerszegi Zrínyi-gimnáziumban pénteken szóbeliztek a biológiát, s történelmet emelt szinten választók (10, illetve 15 fő), a vizsgákra a közeli megyékből is érkeztek. Szombaton pedig idegen nyelvekből adnak számot tudásukról az érettségizők.

Németh László, a gimnázium igazgatója az elmondottakhoz hozzátette, többen középfokon igyekeznek előrehozott érettségit tenni, eredményén emelt szintűvel javíthatnak. Ám középszinten csak egyszer lehet próbálkozni.

– Ezért alaposan meg kell gondolniuk a diákoknak az előrehozott vizsgát – hangsúlyozta Németh László.

Még a folyosón várakozott a szombathelyi egyetem elsőéves kommunikációs szakos hallgatója, Nagy Cintia. Később jogot szeretne tanulni, ahhoz tesz történelemből emelt szintű érettségit.

A Tétről érkezett Borsó László az éppen vizsgázó fiáért izgult. Bence történésznek készül, ám nem vették fel az egyetemre. Ezért most pontgyűjtés céljával rugaszkodott neki a szintemelő vizsgának.

A középszintű érettségit november 19-27. között tartják. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!