Hagyjuk otthon a pénzt! De megy ez?!

Az idén november utolsó péntekén tartották a Vásárlásmentes világnapot: a cél, felhívni az emberek figyelmét, hogy ne vegyenek haszontalan dolgokat.

Horváth Viktória

Az ötlet egy kanadai reklámszakembertől származik, aki megelégelte, hogy másokat rábeszéljen olyan dolgokra, amikre azoknak egyáltalán nincs szükségük.

- Így az ünnepek előtt, amikor úgy hívogatnak, csábítanak  a kirakatok, valóban nehéz megállni, hogy az ember ne költsön. Igaz, ilyenkor hó végén már szorosabbra kell húznom a nadrágszíjat, nem is engedhetem el magam - fogalmazott Takács Dániel, aki főiskolás lévén az ösztöndíjon kívül még szülei támogatására is számít.- Hogy hagyjam otthon a pénztárcámat? Az sem megoldás, mert a hitelkártyám mindig nálam van és kölcsönkérni is bármikor tudnék -  jött a frappáns válasz.

-  Mit lehet tenni, hogy az ember ne vásároljon?  Hagyjuk otthon a bukszát?
-  Próbáltam már otthon felejteni, de az az igazság, jó, ha az embernél mindig van pénz, bármikor kellhet  - osztotta meg velünk véleményét Turi Anikó, aki két kisgyermekével nézegette a kirakatokat a Kossuth utcán.  Hogy mennyi pénz van nálam? - kérdezett vissza.  Lássuk csak, nem is tudom. Kilencezer-hétszáz, majdnem tízezer forint. Nem is gondoltam volna, legközelebb biztos, hogy kevesebbel jövök nézegetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!