Adventi koszorúk és virágköltemények a tükörteremben

Két horvát virágkötő jóvoltából a Horvátországban divatos adventi koszorúkat, érdekes virágkompozíciókat csodálhattak meg pénteken az érdeklődők a nagykanizsai Vasemberház tükörtermében.

zaol.hu

A nagykanizsai horvát kisebbségi önkormányzat (HKÖ) meghívásából érkezett Natali Kolaric és Darinka Lackovic a dél-zalai városba, hogy a helybélieknek ízelítőt adjon a horvát virágkötészeti szokásokból.

- Ezen a vásárral egybekötött bemutatón a két szakember adventi koszorúkat, asztali kiegészítőket, ajtóra-ablakra akasztható díszeket mutat be – magyarázta Vargovics Józsefné, a rendező HKÖ elnöke. – Ugyanakkor itt nem csak megvásárolni lehet ezeket a gyönyörű díszeket, de aki elég figyelmes, az Natalitól és Darinkától néhány mesterfogást is elleshet. Nem véletlen, hogy jó pár kanizsai virágkötő megtisztelte jelenlétével a rendezvényünket, nyilván ők is kíváncsiak.


Mint megtudtuk, a horvát virágkötészet formáiban, figuráiban nem nagyon különbözik a Magyarországon megszokottaktól, ám valamivel több alapanyagot használ. Mint az Vargovics Józsefné elárulta, hazai viszonylatban különlegességnek számít a szőlővessző, illetve a szárított hortenzia beépítése a kompozíciókba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!