Tragédia: Szörnyethalt az autóval ütköző motoros (frissítve szemtanúk beszámolóival: 21:30)

Kemendollár - Egy ember életét vesztette abban a balesetben, mely hétfőn délután történt Kemendollár külterületén.

zaol.hu

A katasztrófavédelem ügyeletesétől kapott információk szerint egy motoros és egy autó ütközött össze nem sokkal fél négy előtt Kemendollár külterületén.

 Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense egyelőre annyit közölt a történtekről, hogy Kemendollár Zalaszentiván felé eső része előtt történt a tragédia, melyben egy motor és egy személygépkocsi ütközött.  A balesetben a motoros olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető nőt a mentők kórházba szállították.

Mint  a helyszínen járt munkatársunk, Arany Gábor megtudta, a Nissan Almera Alibánfa felől érkezett és több személyautó lehagyása után előzni kezdett egy IFA tehergépkocsit, amikor a szemből jövő Yamaha 600-as motorkerékpárral összeütközött.

A Nissan az árokba vágódott, megpördült, a darabjaira hullott motorkerékpár alkatrészei százméteres körzetben szóródtak szét.

A motor vezetője, egy 47 éves bocföldei férfi életét veszítette, a Nissan kormányánál ülő 30 éves nőt súlyos, töréses sérüléssel vitték az egerszegi kórházba.

Fotók: Arany Gábor

 

 - Nagyon sietett, erőszakosan vezetett a nissanos, Zalaegerszegtől jött mögöttem és végig próbálkozott az előzéssel - mesélte fekete Seatja előtt állva egy férfi. - Végül az alibánfai elágazó után, nem messze ide, előzött meg. 

- Utána meg engem - vette át a szót testvére, aki a Seat előtt haladt autójával. Ő Renault Thaliájából szemtanújává vált a balesetnek. 

- Kiértünk a balos kanyarból, onnan már enyhén jobbra ível az út, akkor hagyott le engem, jó nagy tempóval - folytatta. - De alig tért vissza a jobb sávba, újra kivágott, hogy az előttünk haladó IFA teherautót leelőzze. Akkor ért ide szemből a motorkerékpár. Nem lehetett kivédeni a karambolt - mondta kollegánknak a szemtanú.

A helyszínelés és a mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat Pókaszepetknél, illetve Alibánfánál elterelték.

 

Ezek is érdekelhetik