Magyar siker Dániában! 1-0-ra győztött a magyar labdarúgó-válogatott

Koppenhága - A magyar labdarúgó-válogatott utolsó világbajnoki selejtezőmérkőzésén 1-0-ra győzött szerdán a már biztos csoportelső és így vb-résztvevő dánok otthonában. A magyarok Buzsáky Ákos találatával közel 26 év után nyertek ismét a skandináv gárda ellen, míg vendégként legutóbb 1967-ben, azaz 42 esztendeje arattak sikert.

MTI

Erwin Koeman csapata öt győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel, azaz 16 ponttal a negyedik helyen zárta a selejtezősorozatot Dánia, Portugália és Svédország mögött, illetve Albánia és Málta előtt.

A dánoknak a szerdai volt az első vereségük ebben a kvalifikációs sorozatban.

Vb-selejtező, 1. csoport:

Dánia-Magyarország 0-1 (0-1)


Koppenhága, Parken Stadion, 40 ezer néző, v.: Florian Meyer (német)
gólszerző: Buzsáky (35.)
sárga lap: Christensen (20.), Jensen (78.)

Dánia:Sörensen - L. Jacobsen, Christensen, Agger, M. Jakobsen - Rommedahl (Silberbauer, 71.), C. Poulsen, J. Poulsen, Enevoldsen (Larsen, a szünetben) - Tomasson (Jensen, 62.), Bendtner

 Magyarország:
Babos Gábor – Bodnár László, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Halmosi Péter – Tóth Balázs - Dzsudzsák Balázs (Priskin Tamás, 90.), Varga József, Buzsáky Ákos (Huszti Szabolcs, 77.) – Rudolf Gergely (Vadócz Krisztián, 87.), Torghelle Sándor

I. félidő:
6. perc: Tomasson beadása után Bendtner nem találta el a labdát, majd Enevoldsen próbálkozását Babos ütötte mellé.
7. perc: Jakob Poulsen 17 méteres kapáslövését követően Babos ütötte szögletre a labdát bravúrral.
27. perc: Rommedahl beadása után Enevoldsen levette a labdát, majd 8 méteres lövését Babos védte.
35. perc: Rudolf ugratta ki Buzsákyt, aki 10 méterről Sörensen mellett a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

 Torgelle  Sándor  Daniel Agger (b) és Michael Jacobsen között
MTI/EPA/Liselotte Sabrö

II. félidő:
53. perc: Agger 30 méteres bombáját Babosnak vetődve kellett hárítania.
70. perc: Buzsáky szerzett labdát a felezővonalnál, majd Bodnárt indította a jobb oldalon, a debreceni védő beadása után a berobbanó Varga 5 méterről a keresztlécre lőtt.
86. perc: Sörensen hibája után Huszti visszapasszolt Dzsudzsákhoz, aki 30 méterről az üresen tátongó kapu fölé emelt .

A magyarok zavarodottan és idegesen kezdtek, alig tudták megtartani a labdát, míg a dánok örömfutballra készültek, s ennek megfelelően igyekeztek minél hamarabb betalálni. A védők - élükön Babossal - azonban állták a sarat. Negyedóra elteltével alábbhagytak a hazai rohamok, a dánok inkább távolról próbálkoztak, de így sem jártak sikerrel, aztán a magyarok váratlanul megszerezték a vezetést. A gól hatására kiegyenlítettebbé vált a játék, Koeman csapata érezhetően megnyugodott.

A folytatásban a magyarok az első félidőben látottaknál sokkal szervezettebben futballoztak, jobban megbecsülték a labdát, így a dánoknak kevesebb területet hagytak, amely abban is megmutatkozott, hogy a hazaiak nehezen kerültek helyzetbe, s többnyire csak távolról tudtak kísérletezni. Babos kiváló formában védett, s rendre hárította a lövéseket, így a magyar válogatott meglepetést okozott és győzelemmel búcsúzott a selejtezősorozattól. 

 

Ezek is érdekelhetik