Lezárult az Eybl felvásárlása

Lenti - Hiánytalanul kifizette az Eybl Hungária Kft. vételárát a német Prevent Holding érdekeltségi körébe tartozó Car-INside Kft., ezzel sikeresen lezárult a jelenleg mintegy hatszáz főt foglalkoztató vállalat felvásárlása.

nincs nev

Mindezt sajtóközleményben tudatta a cég felszámolását végző Vectigalis Zrt. A közlemény kitér arra, hogy az értékesítésre meghirdetett autóipari beszállító Eybl Hungária Kft. iránt több cég is érdeklődött, ám érvényes pályázatot a Car-INside Kft. nyújtott be, amellyel szeptember 10-én, mintegy 9 órás tárgyalás során állapodtak meg.

- A pályázó a vételárat hiánytalanul megfizette, így október 1-jétől az Eybl már az új tulajdonos alatt működik - jelentette be Péter Márta, a Vectigalis munkatársa, a textilipari cég felszámolóbiztosa. - Ezzel lezárult egy több mint fél éven át tartó folyamat, amelynek szerencsés vége lett, hiszen hatszáz dolgozó tarthatta meg a munkáját. Mi több, hamarosan egyes telephelyeken még létszámbővítés is következhet.

A munkaerő tervezett felvételéről múlt heti számunkban már írtunk, ugyanis Lenti város önkormányzatának soros ülésén Nógrádi László polgármester arról számolt be, hogy információi szerint újabb piacok megszerzése miatt mintegy 150 fős bővítésre lehet számítani. A tegnap kiadott közlemény ugyanakkor arról is szól, hogy a Car-INside a német Prevent Holding egyik tagjának, az osztrák Prevent Austriának a leányvállalata. A Prevent cég világszerte körülbelül negyven helyszínen mintegy 11 ezer dolgozót foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik