Jövőre lesz ítélet Farkas Imre, a Zalahús volt igazgatója ügyében

ZH - Több mint 3 milliárd forintos a hitelezői igény Farkas Imrével, a Zalahús Zrt. egykori vezérigazgatójával szemben. A tavaly kezdődött büntetőeljárás a múlt héten újabb tárgyalással folytatódott. Ítélet előreláthatólag jövőre lesz.

zaol.hu

A Zala Megyei Főügyészség csalással hűtlenkezeléssel és csődbüntett elkövetésével vádolja Farkas Imrét. A Zalahús Zrt. többségi tulajdonosának ügyét az elmúlt héten újratárgyalta a bíróság, további tanukat hallgattak ki és szakértői bizonyítást rendelt el a bíró.

Annak ellenére, hogy a Zalahús Zrt. 2003 tavaszán fizetésképtelenné vált, az üzleti partnereket megtévesztve a vezérigazgató utasítására folytatták az állatfelvásárlásokat, árukat-szolgáltatásokat rendeltek meg, melyeket már nem tudtak kifizetni – közölte Bartalné Mentes Judit.

Ezzel 246 volt szerződéses partner károsodott kisebb-nagyobb mértékben, hogy elsőfokon mikor lesz ítélet, annak időpontját egyenlőre nem tudni, függ attól is, hogy a jogerős döntést megfellebbezi-e a vádlott.

A bírónő elmondta még, hogy az ügyben könyvszakértőt kellett kirendelni, a szakértői vélemény elkészítése pedig hosszabb időt vesz igénybe ezért nagy valószínűséggel idén már nem lesz elsőfokú ítélet Farkas Imre ügyében.

Forrás: zegtv.hu



Ha én lennék Csányi Sándor... - beszélgetés a Zalahús volt vezetőjével, Farkas Imrével - olvassa el cikkünket, kattintson IDE! 




Zalahús egykor...



A bontás pillanatai...



Volt egyszer egy húsüzem... ma már áruházak találhatók ezen a területen

Fotók: Archív


Ide kattintva tekintse meg képgalériánkat a Zalahúsról! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!