Így fenyegessen: 5 hónap börtönt kapott a bombával fenyegető 18 éves fiú

Szolnok - Öt hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Szolnoki Városi Bíróság egy 18 éves tiszabői fiatalembert, aki egy szolnoki alapítványi középiskolát bomba felrobbantásával fenyegetette meg, és ezzel nagy riadalmat okozott a diákok között.

zaol.hu

A fiatal a rémhírterjesztést bosszúból követte el, mert az oktatási intézményből eltanácsolták - mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Balázsné Busku Terézia, hozzátéve: a fenyegetés október elsején történt, és a vádlott már másnap bíróság előtt állt.

A bombával fenyegető ellen lopás miatt 2009 elején már folytattak büntetőeljárást, akkor két évre próbára bocsátották. A mostani nem jogerős ítélet kiszabásánál ezt is figyelembe vette a bíróság, valamint azt tényt, hogy az utóbbi időben elszaporodtak az ilyen jellegű bűncselekmények.

Az alapítványi középiskola nevet elhallgatást kérő igazgatója elmondta: a fiatalt októberben azért tanácsolták el az intézményből, mert súlyosan megsértette a házirendet. Egyébként már betöltötte a 18. életévét és ezzel tankötelezettsége megszűnt. Az igazgató megjegyezte, eltanácsolt diákjuk a rendőrséget hívta fel telefonon, és bejelentését kétszer is megismételte. A rögzített hang alapján a beszélő személyét szinte azonnal be tudták azonosítani.

A bombariadó miatt közel 250 tanulót kellett kiterelni az iskolából, robbanószerkezetet természetesen nem találtak. A volt diák nem vált népszerűvé hajdani társai körében, mert az elmaradt tanórákat egy szombati napon fogják pótolni - fűzte hozzá az igazgató.

Megyénkben utoljára szeptember végén fenyegettek bombával egy nagykanizsai iskolát. A feltételezett tettest – egy zalakomári férfit – rövid időn belül elfogtak.   Néhány éve pedig a  zala megyei bíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy tapolcai férfit, aki 2004 nyarán két alkalommal bombával fenyegette meg a Veszprém Megyei Bíróságot.

Ezek is érdekelhetik