Hubertus-ünnep: tisztelgés a vadászok és a vadak előtt

Lovászi - A zalai erdők királyának tekintett gímszarvas előtt tisztelegtek a lovászi Olajbányász Vadásztársaság tagjai, illetve a térségben vadászó vendégek. A Hubertus-ünnepet trófeakiállítással tették még vonzóbbá.

Benedek Bálint

 

További képeket talál a trófeakiállításról képgalériánkban! Kattintson ide!

A lovászi vadászház udvarán egy teríték körül 14 trófeát állítottak ki, az idei szezonban kilőtt gímszarvasok agancsait vehették szemügyre az érdeklődők. Mint azt Náday Gyula, a vadásztársaság elnöke kiemelte, az idei elejtésből mindössze egyetlen trófea hiányzott, azt azonban tulajdonosa, egy német vadász már magával vitte.

- Nehéz év van mögöttünk, hiszen hosszú idő óta az idei a leggyengébb eredményünk - mondta az elnök. - Ez a trófeák mennyiségét, súlyát, valamint érmes vonatkozását tekintve is igaz. A társaságunk területén 15 gímszarvast sikerült kilőni, közülük egy érdemelt ezüst, öt pedig bronz érmet. A vadászat azonban még nem ért véget, októberben lehet még kilőni golyóérett gímszarvasokat, januárig pedig a selejt bikák elejtésére van lehetőség.

A lovászi társaság területén a legnagyobb agancsú szarvast a budapesti Piller György ejtette, a Lentihez tartozó máfomfai városrész mellett általa kilőtt vad trófeája nyolc kiló 30 dekát nyomott, s a bírálat során 194,6 pontot kapott. A vadász örömét tovább növelte, hogy ez volt az első sikeres szarvas-vadászata.

- A relatív sikertelenség ellenére a nálunk vadászó vendégek többsége örömmel térhetett haza, közülük többen is most eljették életük első szarvasát - folytatta az elnök. - A Hubertus ünnepséget részben az ő tiszteletükre szerveztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!