Tökfesztivál vásárral - őszi kavalkád divatbemutatóval (képgalériával)

Gébárt - A Kézművesek Házában szombaton és vasárnap tökfesztivál zajlik. A program fő attrakciója a tökfaragás, de a játszóházban természetes anyagokból, mint gesztenye, dió, makk figurákat, játékokat is készíthettek az ügyeskezűek.

Sinkovics Eta

Az érdeklődők megismerkedhettek a különböző fonatok készítésére alkalmas körmöcskével is.  A kobaktökről  szóló előadásból az is kiderült,  hogy régen tárolóedénynek is használták,  vízet s bort egyaránt tartottak benne. 



A kézművesek is elhozták portékáikat, az udvaron felállított színpadon pedig művészeti csoportok váltották egymást. A Kézművesek Házában szombaton éjfélig tart a tökfesztivál, vasárnap a játszóház és a nyitott műhelyek bemutatói  várják az érdeklődőket.
 

További képekért klikk a fotóra!
Fotók: Katona Tibor

Zalaegerszegen pedig az Ady-iskola udvara zsúfolásig megtelt szombaton délután, ide sok embert az Őszi kavalkád rendezvénye vonzott. A Családsegítő Szolgálat kulturális programmal egybekötött délutánján a lakosság megismerkedhetett a szociális intézmények szolgáltatásaival, de egészségügyi szűrésekre és véradásra is lehetőséget kínáltak. 

A színpadon többek közt  divatbemutatónak, zenés produkcióknak tapsolhatott a közönség, a kicsiket pedig Mutyi bohóc szórakoztatta. S minthogy lehetőség volt rá, természetesen a menhelyi kutyusok is sok-sok simogatást kaptak.      
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!