Nem maradtak el tanítási napok Csány-Szendreyben

Keszthely - A Csány-Szendrey ÁMK igazgatója cáfolta azokat az információkat, miszerint az intézményben elmaradtak volna tanítási napok kicserélt, de balesetveszélyes nyílászárók miatt.

MTI

Dósa Zsolt elmondta: két tantermet szeptember óta valóban nem használnak, de erről saját megfontolásból, lelkiismereti tényezők miatt döntöttek.

- Az iskola Fodor utcai épületében a nyílászáró cserét a város megbízásából a GESZ bonyolította, a munkálatokat nyáron elvégezték - mondta. - Egy szervezet panaszt tett, miszerint az ablakok balesetveszélyesek. A polgármester úr erre szakértőket rendelt ki, akik megállapították, hogy két tanteremben három-három csavarral meg kell erősíteni az ablakokat. Ez szeptember elsején megtörtént. Másnap értesültem róla, hogy a rendőrségen nyomozást rendeltek el az ügyben, ami jelenleg ügyészségi szakaszban van. Emiatt, lelkiismereti okokból, a városvezetéssel egyeztetve döntöttünk úgy, hogy amíg az ügy le nem zárul, nem születik független szakértői döntés, addig a két tantermet nem használjuk. A két helyiséget kiváltottuk, egyetlen óra sem maradt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!