Leveli Pál 100 évesen is egy stampedli pálinkával nyitja a napot

Nagykanizsa - Napját egy stampedli pálinkával és egy zsíros kenyérrel kezdi, látása tökéletes, bot nélkül jár, ha kell kilométereket is gyalogol. Mindezt 100 évesen. Leveli Pált hétfőn köszöntötték a kerek születésnapon.

zaol.hu

Az idős urat  nagykanizsai otthonában Marton István polgármester, Bicsák Miklós, a városrész önkormányzati képviselője és dr. Fodor Csaba képviselő köszöntötte. Hajlott kora ellenére Pali bácsi még mindig szemüveg nélkül olvas (reggel első a Zalai Hírlap), látása tökéletes, fiatalabbakat is messze meghazudtoló egészségi állapotnak örvend. Mint mesélte, minden nap elsétál az egyik lányához, majd vissza: a kilométeres úthoz még csak botot se vesz a kezébe. Ismerői azt mondják, nem is sétál, hanem szinte fut. 




A 100 éves Leveli Pált hétfőn köszöntötték 

A születésnapos egyik fiával, Istvánnal és menyével lakik abban az aprócska családi házban, amelyet még 1949-ben építettek. A közeli uradalomban, majd később téeszben mezőgazdasággal foglalkozott, 1975 óta nyugdíjas. Kórházban egész életében alig volt, és amikor a közhelyszámba menő kérdést felteszik neki, hogy mi is a hosszú élet titka, csak annyit mond: azt ő sem tudja, de beteg soha nem volt. "Igen jól érzem magam, hála istennek!" - teszi még hozzá az energikus százéves.


100 évesen is tökéletes a látása
Fotók: Szakony Attila



Forrás: Zalai Hírlap – Horváth-Balogh Attila, MTI - Lendvai Béla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!