Hoppá! Hittanóra a számítógép előtt

ZH - Egyedülálló módon a megyében CD-lemezen kapják meg az elsajátítandó ismeretanyagot a felnőtt hittanosok a nagykanizsai Szent József Plébánián - tudtuk meg Horváth Lóránt plébánostól.

zaol.hu

Egyedülálló módon a megyében CD-lemezen kapják meg az elsajátítandó ismeretanyagot a felnőtt hittanosok a nagykanizsai Szent József Plébánián - tudtuk meg Horváth Lóránt plébánostól.

Az atya elmondta, plébániájukon évek óta hagyományosan sort kerítenek a felnőttek hitoktatására, melyre rendszeresen sok érdeklődő jelentkezik. 

Az idei, a hónap végén induló tanév abból a szempontból kísérleti lesz, hogy a jelentkezőket két csoportra osztják: a számítógépet ismerőkre, illetve azokra, akik még nem, vagy csak csekély mértékben kerültek kapcsolatba a modern kor eme vívmányával.

Előbbiek ugyanis - a számítógépismerettel felvértezettek - CD-lemezen kapják meg az elsajátításra váró egyháztörténeti ismereteket, valamint az ahhoz kapcsolódó feladatlapokat. A katekumenek havi egy alkalommal találkoznak egymással, a köztes időben pedig otthon, szabadidejükben kedvükre tanulmányozhatják az anyagot. 

Ezeken a csoportfoglalkozásokon ki-ki elmondhatja a véleményét, illetve, hogy mi érintette meg az olvasottakból - ezáltal talán egymást is inspirálják újabb és újabb gondolatokra. Az egyes foglalkozásokhoz játék is kapcsolódik majd, hiszen nemcsak a gyerekek szeretnek játszani, hanem (valljuk be) a felnőttek is - jelezte Horváth Lóránt. 

Az oktatási programot és annak részletes metódusát Dobos László, a pécsi teológiai főiskola kateketika-tanára dolgozta ki, s egyelőre az országban nem sok helyen alkalmazzák még - Lóránt atya ismeretei szerint Zalában ők lesznek az elsők. Hozzátette: napjaink felgyorsult életritmusa egyébként minden képzésben, így a hittan-tanítást illetően is megköveteli, hogy az oktatás ne csak a tanterem falai közé korlátozódjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!