Elmarad az aktuális világvége - A kilences számjegyek "bűvöletében" (frissítve)

Zalaegerszeg - A mai napon izgalmas képet mutat a naptár, hiszen az év, a hónap és a nap egyaránt kilences számjegyet formál.

zaol.hu

Rövidítve a  090909 alakkal írható le a dátum, aminek sokan jelentőséget tulajdonítanak. Hogy miért,  arról Barasits Zsuzsa zalaegerszegi jóst kérdeztük. 

- A 9-es misztikus szám, több kultúrában a legfelső eget jelöli. Nálunk 7-es tagozódást mutat  a szellemi hierarchia, de  a keleti  kultúrák a 9-es tagozódást írják le. 
 
- Van-e  különös jelentősége a mai dátumnak?

- Nem hiszem, hogy pont ennek a napnak különösebb jelentősége volna, viszont 9-étől 12-éig érdekes energetikai változást látok, mégpedig a természetre vonatkozóan - bocsájtja előre a látó. - Úgy tűnik, az indulatok felerősödnek ebben a néhány napban a világban, tehát  nem csak nálunk. 
 
- Sokan mégis jelentőséget tulajdonítanak e dátumnak,  többen kötnek például házasságot e napon...
 
- Mert a kilences egy szimbolikus, pozitív tartalmú szám, szerencsét remélnek tőle. Számmisztikailag ugyancsak roppant érdekes,  ha összeadjuk 9-ig a számjegyeket (1+2+3+4+5+6+7+8), 36-ot kapunk, s a hármat és a hatot összegezve újra 9-et. Ha három kilencest adunk össze, az eredmény 27, s 2+7 újra 9-et ad. 
 
- Ezek szerint nem kell ma tartanunk az  aktuális világvégétől ...
 
- Nem, a világvégéért különben is mi, emberek teszünk a legtöbbet.


Információ: ZH - Magyar Hajnalka



99 centes esküvő 9 párnak 2009. 09. 09-én

Los Angeles - Fillérekért, pontosabban 99 centért (185 forint) rendez esküvői ceremóniát 9 kaliforniai párnak az amerikai "99 centes" bolthálózat 2009. 09. 09-én.

Az esküvő után a házaspárok 99 dollár 99 centet (19 ezer forint) is kézhez kapnak, mielőtt egy meg nem nevezett "nevezetes romantikus Los Angeles-i" helyszínen folytatnák az ünneplést - jelentette be az üzlethálózat szóvivője.
A szeptember 9-én 9 font 9 uncia (4330 gramm) súllyal születő gyermekek számára 999 dollár 99 centet (190 ezer forint) ajánlott fel az üzletlánc.
Az 1982-ben alapított "99 centes" bolthálózatnak Kaliforniában, Nevadában, Arizonában és Texasban több mint 250 üzlete van, amelyekben minden terméket kevesebb mint egy dollárért árulnak.

Információ: MTI/AFP



Bécsben különösen kedvelt dátum a házasságkötésre 2009.09.09. 

Átlagosan mintegy 17 esküvő esik egy napra az osztrák fővárosban, ezzel szemben a kilencedik hónap kilencedik napjára augusztus végéig 116-an jelezték házasságkötési szándékukat. A tavalyi hasonló dátum, vagyis 2008.08.08. ennél valamivel több házasulandót vonzott: aznap 140-en esküdtek egymásnak örök hűséget.
    
A 116-ból tizenegyen különleges helyszínt, az osztrák főváros valamelyik idegenforgalmi látványosságát választották frigyük megkötéséhez. Ilyenből pedig bőven van választék, lehet az a Schönbrunn kastély, a Hofburg valamelyik terme vagy éppen a Praterben álló nevezetes óriáskerék. Történelmi helyszínen házasságra lépni természetesen nem olcsó mulatság: a Schönbrunnban például 3200 eurót (864 ezer forint), a Hofburgban akár ötezer eurót (1,35 millió forint) is taksálhat egy-egy terem bérleti díja.
    
A legnépszerűbb esküvői helyszín azonban a színpompás hirschtetteni virágkertészet volt tavaly, ott 550 euróért (148 ezer forint) bérelhető hatvanszemélyes helyiség.

Információ: MTI



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!