Vadkender, marihuána és testnevelés - Drogfutár pedagógust fogtak el Nógrád megyében (frissítve 14:11)

Salgótarján - Drogfutár pedagógust fogtak el Nógrád megyében szerdán; a 29 éves férfi egy salgótarjáni középiskola testnevelő tanára - mondta Némedi Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján.

zaol.hu

Az eddigi adatok szerint a férfi Budapestről szállította a kábítószert, amit egy szécsényi presszóban dolgozó barátnője értékesített. A pedagógusnál elfogásakor 70 grammnyi marihuana volt, lakásán 12 tő indiai vadkendert találtak.
    
A részletekről a bűnügyi igazgató elmondta: egyszerű közbiztonsági akcióban ellenőrizték a férfi autóját a jobbágyi benzinkútnál, a tanárnál 70 adagot kitevő marihuana volt, ennek beszerzési értéke 80 ezer forint. A férfi elmondása szerint saját magának hozta a drogot. Ezután ellenőrizték Szécsényben a férfi barátnője és édesanyja által üzemeltetett presszót, itt a nő kézitáskájában is találtak öt adag marihuanát, a szórakozóhely közelében pedig egy fiatalembernél egy adagot, amit éppen akkor vásárolt.
    
A férfinál tartott házkutatáson a vadkender mellett a kábítószer fogyasztásához használatos eszközöket, valamint kanabisz logóval ellátott, és azt népszerűsítő emléktárgyakat foglaltak le.
    
Némedi Gábor elmondta: a férfi és barátnője is csak azt vallotta be, hogy fogyasztók. Ugyanakkor a nőnél lefoglaltak egy noteszt, amiben nevek és pénzösszegek szerepelnek, erről a nő azt mondja, hogy különböző adósságokat tartott nyilván benne.
    
Négy embert csütörtökön már ellenőriztek a névsorból, ők azt mondták, a nő volt az ellátójuk.
A rendőrség adatai szerint a nőnek másik beszerzési forrása is volt.
Mindkettejüket őrizetbe vették, a nyomozók kezdeményezték előzetes letartóztatásba vételüket.
    
Kérdésekre az igazgató közölte: nincs adat arra, hogy a salgótarjáni középiskolában más pedagógus is érintett lenne az ügyben, illetve hogy diákjainak árult volna a kábítószerből.
    
A nyomozás további szakaszában vizsgálják a lehetséges fogyasztói kört, és keresik a két gyanúsítottat ellátó dílereket.


Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!