Minden korábbi járványnál gyorsabban terjed az új influenza

Genf - Más járványokhoz viszonyítva soha nem látott sebességgel terjed világszerte az új influenza - közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely beszüntette a járvány alakulásával kapcsolatos adatok közlését.

zaol.hu

 "A 2009. évi A(H1N1) vírus nemzetközi szinten példátlanul gyorsan terjed" - figyelmeztetett a WHO a honlapján megjelent közleményében. Az ENSZ szakosított szervezete szerint a múltbeli világjárványok esetében több mint fél év kellett ahhoz, hogy a vírus olyan szinten fertőzzön, mint most hat hét alatt. 
    
A tünetek a betegek többségénél azonban jóindulatúak, és az érintettek rendszerint gyógyszer nélkül is felépülnek az első tünetek megjelenése után egy héten belül - áll a közleményben.
    
"Az egyedi esetek összeszámlálása (a leginkább érintett országokban) már nem szükséges ahhoz, hogy a világjárványt okozó vírus jelentette veszély szintjét vagy jellegét felmérjük, illetve megállapítsuk, hogyan lehet a legmegfelelőbb módon reagálni a betegségre" - állapította meg a WHO. A szervezet a jövőben csak arról ad tájékoztatást, hogy milyen új országokban jelent meg a fertőzés. 
    
A WHO a jövőben is kérni fogja ezeket az országokat, hogy közöljék az első eseteket, és lehetőség szerint minden héten hozzák nyilvánosságra az új esetek számát és járványügyi leírását.
    
A szervezet kérte az érintett országoktól, kísérjék közelről figyelemmel a vírus veszélyességének növekedésére utaló rendkívüli jelenségeket, például az egyes lakosságcsoportokon belüli súlyos, illetve halállal végződő fertőzéseket és a szokatlan tüneteket.


Forrás: MTI/AFP


Sertésinfluenza - olvassa el ide kattintva az eddigi híreket!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!