Másodjára nem jött össze a győzelem Bosznia ellen

Bük - Nem sikerült az ismétlés, a Horváth Zoltán és Fodor Márton nélkül kosarazó fiatal magyar válogatott szombaton felkészülési mérkőzésen 91:85-re kikapott Bosznia-Hercegovinától.

Tóth Gábor

Pénteken Zalaegerszegen játszott edzőmérkőzést a két csapat, akkor nagyon könnyedén, több remek egyéni teljesítményt felvonultatva 87:60-ra nyert válogatottunk. 

Szombaton Bükön - a vasi fürdővárosban edzőtáborozik  a magyar együttes - tulajdonképpen a visszavágót rendezték. Ám Horváth Zoltán és Fodor Márton ezúttal civilben ült a kispadon. Mindketten pihenőt kaptak Mészáros Lajostól. Fodor a combjával, Horváth a térdével bajlódik, de mint azt a szövetségi kapitány a meccs előtt elmondta, egyiküknél sincs komoly gond, csupán elővigyázatosságból hagyják ki a mérkőzést. A lelátón több ismert arc is feltűnt: többek között Patonay Imre, Déri Csaba és Gráczer György is kíváncsi volt a mérkőzésre.

Remek tempóban estek egymásnak a csapatok. Egy ideig felválta hullottak a pontok, aztán pontosabban támadó magyarok fokozatosan elléptek ellenfelüktől (6. perc: 14:8). Különösen Lórántnak ment nagyon a kosárlabda. Ám az etap végén a mieink játéka szétesett, rengeteg volt a rossz, pontatlan dobás, a lehulló labdákat pedig rendre a vendégek szedték össze (9. perc: 18:20). Egyébként Dzunics Braniszlav bőszen forgatta a csapatát. A magyarok a folytatásban is rendkívül gyengén dobtak, szinte csak büntetőből találtak gyűrűbe. Nem úgy, mint a vendégek, akik egyre jobban belelendültek: remekül védekeztek, nem volt gond a támadással, olykor-olykor szemet gyönyörködtető akció végén fejezték be támadásaikat, és palánk alatt is erőteljesebbek voltak. Kezdett meglógni az ekkor már vérszemet kapó, agresszívan harcoló bosnyák gárda (18. perc: 33:48). Jókor jött a nagyszünet a Mészáros-csapatnak (37:54).Szükség volt a tanácsokra Fotó: Szendi Péter

Fordulás után egy jobban teljesítő, jobban harcoló magyar válogatottat láthatott a közönség. Ráadásul most már bejöttek a triplák is, így 10 pont alá tornázta hátrányát a csapat (25. perc: 54:62). Fordult a kocka, most a bosnyákok nem tudtak kialakítani tiszta dobóhelyzetet. Ugyanakkor néha-néha bosszantó hiba is becsúszott a remekül pörgő magyarok játékába, így a vendégek futhattak neki némi fórral az utolsó negyednek (30. perc: 64:71). Hajtottak becsülettel a magyarok, ott lihegtek ellenfelük nyomában, ám a vezetést csak nem tudták átvenni (34. perc: 77:78).

Sőt, a nagy rohanásban, kapkodásban egyre többet rontottak a mienk - talán az erő is elfogyott - így az utolsó percekre visszaállították megnyugtató előnyüket a bosnyákok (38. perc: 79:91) - innen pedig már nem volt visszaút

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 85:91 (21:22, 16:32, 27:17, 21:20). - Bük, 150 néző, felkészülési válogatott kosárlabada-mérkőzés, vezette: Benczur, Bognár, Tóth K.

Magyarország: Horváth Á. 9/3, Németh I. - , Kámán 7/3, Körtélyesi 5/3, Lóránt 22. Csere: Bódi 5/3, Kiss 6, Trepák 10/6, Hanga 9, Farkas - , Vojvoda 12/6. Szakmai igazgató: Mészáros Lajos. Edzők: Dzunics Braniszlav, Sabáli Balázs.

Bosznia-Hercegovina: Gordics 2, Opacsak 25/15, Dedovics 15/9, Bajramovics 11, Varda 9/3. Csere: Popovics 2, Jazvin 11, Milosevics 2, Kikanovics 4, Jovanovics 8/6, Rizvics 2. Szövetségi kapitány: Mensur Bajramovics.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 14:8. 9. perc: 18:20. 15. perc: 30:37. 18. perc: 33:48. 20. perc: 37:54. 25. perc: 54:62. 30. perc: 64:71. 32. perc: 69:71. 34. perc: 77:78.

Kipontozódott: Bajramovics a 38. percben.

Mészáros Lajos: - Az első félidőben két problémánk volt, nem ment a védekezés, illetve nagyon gyengén dobtunk. A második félidőben feljavult a játékunk, rendeztük a védekezésünket is, és a dobásokkal sem volt már gond. Volt tartásunk, sikerült felzárkóznunk, de a kritikus helyzetekből, amikor megfordíthattuk volna a meccset, rendre a bosnyákok jöttek ki jobban. Hasznosnak ítélem a mérkőzést, pozitívum, hogy a második félidőben már azt a harcos csapatot láttam, amelyiket mindig is szeretném.

A válogatott - amely augusztusban az ukránok, a csehek és az észtek ellen harcolhatja ki az európai A divízióban maradást - legközelebb a jövő péntektől vasárnapig tartó, Szombathelyen és Körmenden sorra kerülő Radisson Birdland Pannon Kupán vesz részt, ahol sorrendben Svédország, Finnország és Hollandia lesz az ellenfél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!