Fiúknak kaland, lányoknak szerelem - Egy kis olvasnivaló és más semmi...

ZH - Ha végre itt a nyár, kevés gyerek gondol arra, hogy a strand helyett egy jó kis könyv társaságában múlassa az időt, pedig higgyétek el nekem, nemcsak borús időben érdemes olvasnivaló után nézni!

Horváth Viktória

Akár nyaralni mész a szüleiddel, akár táborba, akár a nagymamához, érdemes beszerezni egy-két regényt a nyárra, amit bármikor elővehetsz, ha már unod a tévében a meséket és filmeket. Ráadásul a tévé nem mozgatja meg a fantáziátokat, míg ha könyvet olvasol, te építheted fel azt a képzeletbeli világot. Erre persze most biztosan azt mondanátok, hogy olvastok eleget év közben, miért kellene még nyáron is? Először is: a száraz tankönyv és egy izgalmas vagy nevettető regény között nagy a különbség, az utóbbi sok kellemes percet szerezhet nektek. 

Hogy hol találhattok szuper nyári olvasmányokat? Először is a könyvesboltban, ahol a szüleitekkel választhattok, aztán a könyvtárban, ahol a könyvtáros biztosan tud nektek ajánlani, de a barátaidat, osztálytársaidat is érdemes végigkérdezni: kinek milyen könyve van és melyiket adná szívesen kölcsön.

Mielőtt még visszaadnátok az újságot Apunak, hadd ajánljak  pár könyvet nektek a nyárra, amiket én is olvastam, amikor annyi idős voltam, mint Ti, és annyira tetszettek, hogy ma  leemeltem a könyvespolcról, hogy újra elolvassam őket. Nézzük hát!

 Sue Townsend regényét, A 13 és 34 éves Adrian Mole titkos naplóját minden fiatal kamaszfiúnak és lánynak ajánlom. Elfogultság nélküli bepillantás egy kamasz fiú zűrökkel teli életébe: a szülők házassági gondjaival és egy lehetetlen kutyával, no meg a pattanásaival bajlódó meg nem értett fiú a szereplője a kacagtató és lenyűgöző olvasmánynak.

High School Musical Rajongói Kézikönyv az első, második és harmadik rész kulisszatitkaival, híreivel és fantasztikus világával. Üdvözlünk az East High-ban! Most mindent megtudhatsz, amit csak akartál Troy-ról, Gabrielláról és barátaikról. A szereplők és az őket játszó színészek legjobb pillanatai, vágyai és fényképei szerepelnek ebben a gyönyörű könyvben. Aki látta mindhárom filmet és tetszett neki, annak remek szórakozást fog nyújtani!


Jean Webster Nyakigláb apóját 10 éves kortól ajánlom olyan fiatal lányoknak, akik szeretik Lucy Maud Montgomerry vagy Jean Austen írásait.  Judy még csecsemőkorában kerül árvaházba talált gyerekként. Az éles eszű kislány hamarosan kiharcolja magának, hogy továbbtanulhasson. Legfőbb vágya, hogy igazi családba kerüljön, sajnos nem teljesül, de a kifürkészhetetlen sors egy kegyes és nagylelkű jótevővel áldja meg, aki gondoskodik róla. Judy Nyakigláb Apónak nevezi el és hosszú leveleket ír hozzá a kollégiumi életről, a barátairól és a szerelméről. De ki is lehet ez a titkos jótevő? Ígérem, a végére ez is kiderül.


Nógrádi Gábor Az öcsém zseni című könyve a nagy sikerű A bátyám zseni folytatása, avagy a testvérpár Tom és Geri legújabb története. Ha valaki nem olvasta volna az első részt, annak elmesélem röviden, hogy Gergő, a báty feltalált egy fordítógépet, amit egy bizonyos amerikai üzletember, Ottó akar eladni, de kiderül, hogy valójában ellopni, ám ezt sikerül meghiúsítaniuk. A folytatásban Tomnak nem áll jól a szénája, nemcsak szerelme, Eszter szakít vele, bátyjával is rossz lesz a viszonya, miután kölcsönveszi legújabb találmányát, a lehallgatókészüléket. Eközben a gonosz Ottó visszatér Magyarországra, és Tomnak még Digóval, a suli leghírhedtebb vagányával is meg kell verekednie. Remek olvasmány, fiúk! Nemcsak kalandos, de nevettető is, jobbnál jobb poénokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!