Fenyegető telefonok közgyűlés előtt

Nagykanizsa - Több polgármestert, illetve a Vízmű közelgő közgyűlésén szavazati joggal várhatóan résztvevő jogászt ért fenyegetés a minap.

Szalabán Attila

A nagykanizsai székhelyű, települési önkormányzatok tulajdonában lévő Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. újabb közgyűlésre készül. A július 31-i rendezvényen várhatóan szóba kerül majd Kassai Zoltán vezérigazgató leváltásának kérdése,  mellyel kapcsolatban ismeretlenek fenyegető hangnemben hívtak fel a tanácskozáson várhatóan szavazó közéleti szereplőket.

Erről kedden tájékoztatta lapunkat Tislér István tótszerdahelyi polgármester, illetve dr. Fodor Csaba nagykanizsai jogász. Mint elmondták, hasonló körülmények között, mindkettejüket egy férfi hívta fel telefonon.

- Igazából nem hallgattam végig, mert elég gyorsan felismertem, hogy miről is van szó - jelezte kérdésünkre Tislér István. - A számomra ismeretlen telefonáló így csak annyit tudott elmondani, hogy jó lenne, ha a jelenlegi vezérigazgatót támogatnám, mert... Ekkor azonban megszakítottam a vonalat.

Tislér István hozzátette: tudomása szerint több polgármester társát is hasonló fenyegetés ért. Konkrét neveket is mondott, ám az általa felsoroltak vagy nem akartak nyilatkozni az ügyben, vagy nem voltak elérhetők.

Végighallgatta ellenben az ismeretlen férfit dr. Fodor Csaba, aki nagykanizsai ügyvédként várhatóan megbízás alapján szavazati joggal vesz majd részt a Vízmű tanácskozáson.

- A telefonon keresztül annyit mondtak, hogy ha nem Kassai Zoltánt támogatom, akkor vigyázzak magamra, és jó ha tudom, hogy van családom is - idézte fel dr. Fodor Csaba.  - Komolynak hangzott, de mondtam az ismeretlennek, hogy álljon elém, és mondja el személyesen az érveit. Azóta is azon gondolkozom, hogy milyen méhkasba nyúltunk is bele, mikor nekiálltunk feszegetni a vízművel kapcsolatos problémákat...

A kanizsai jogász kedden már a rendőrségen is járt, és feljelentést tett az ismeretlen fenyegető ellen.

- A mai napon két órán keresztül Tislér Istvánnal tárgyaltam a Vízmű ügyeiről, és egy szóval sem említette mindezt  - mondta megkeresésünkre Kassai Zoltán, nem titkolva meglepetését. - Nekem, illetve az engem támogatóknak semmi közünk a telefonálóhoz, akinek a személyétől, az általa mondottaktól a legteljesebb mértékben elhatárolódunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!