Betörtek a kanizsai zsinagógába - A gondok tetten érte a tolvajt

Nagykanizsa - Betörtek a dél-zalai város zsinagógájába. Az épület gondnoka tetten ért egy fiút, aki beismerte a bűncselekményt.

zaol.hu

A történteket szerda reggel érzékelte az önkormányzati tulajdonú épület gondnoka, aki azért ment a zsinagógába, hogy előkészítse azt egy aznap este lebonyolított rendezvényhez. Mint azt Horváth Gyula felidézte, a karzatra vezető hátsó bejárat közelében vett észre négy, a földön heverő halogén lámpát. Rögtön konstatálta, hogy a zsinagóga lámpái azok. Belépett az épületbe (melynek ajtajáról leverték a lakatot), ahol aztán jelentős rombolással szembesült: sörösüveg-cserepek a színpadon, falból kitépett vezetékek, leszakított armatúrák, sőt, még egy falba erősített réz perselyt is kiszakított helyéről az elkövető.

Aki (balszerencséjére...) épp ekkor akart visszatérni a lámpákért, s a gondnok tetten érte, amint átugrott a kerítésen. A fiatalkorú előbb azzal védekezett, csak a dolgát akarta elvégezni, aztán bevallotta, hogy a kerítés mellé rejtett lámpákért jött vissza. Nem egyedül érkezett, ám társa elszaladt.

Az ügyben feljelentés született, a fiatalember ellen a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!