Több mint 10 millió forintnyi adót fizetett a Balatoni Hajózási Zrt.

Keszthely - A tavalyihoz hasonló turisztikai szezonban reménykedik a Balatoni Hajózási Zrt., amely az elmúlt évet ugyan 5 százalékos árbevétel-csökkenéssel, de a tervet felülmúló, 50 millió forintos adózás előtti eredménnyel zárta - mondta Horváth Gyula vezérigazgató pénteken.

zaol.hu

A társaság forgalma tavaly a személyhajókon 11 százalékkal, a kompon 2, a vitorláskikötőkben 14 százalékkal emelkedett. A legjobb részeredményt a rendezvényhajózás hozta, amelynek forgalma 16 százalékkal nőtt az előző évihez képest. 

Az árbevétel-csökkenést a betervezett, de különböző okokból meg nem rendelt nagy kikötőépítések okozták a vezérigazgató tájékoztatása szerint. A hajózási társaság a tevékenységében megváltozott arányok miatt tavaly már nem minősült közszolgáltatónak, ezért több tízmillió forintnyi adót fizetett a balatoni önkormányzatok kasszájába - tette hozzá. 

Mártonné Hajduk Villő programmenedzser arról számolt be, hogy az idén tovább nő a hajózási társaság programválasztéka: 

- főszezonban 22 kikötőből indítanak séta- és diszkó hajókat
- 11 kikitőből indul  gyermekhajó
-  programmal, étkezéssel meghirdetett hajókirándulásokat szintén 11 kikötőből inítanak

A felnőttjegyek ára a tavalyihoz képest átlagosan 5 százalékkal emelkedik, a gyermekjegyeké - a kedvezményezett kor kibővítése mellett - nem, illetve egy-két százalékkal nő.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!