Rendőrkézen az bankautomaták kitépői és a benzinkút kirablói

Zalaegerszeg - Kedden a rendőr-főkapitányságon sajtótájékoztatón számoltak be arról az akcióról, amelyben egy 41 éves iharosberényi férfit, két 39 és 26 éves nagykanizsai társát, valamint 26 éves beleznai segítőjüket elfogták. Ezzel több lopás és a becsehelyi benzinkút rablói kerültek rács mögé.

MTI


A bankautomaták elleni támadások hazánkban 2007 decemberében kezdődtek el, s várható volt, hogy Zalában is sor kerül erre, fogalmazott bevezetőjében Szukics Ferenc ezredes, bűnügyi igazgató. Ezért intő jelnek értékelték, amikor tavaly karácsonykor Iharosberényben a takarékszövetkezettől akarták elvinni a 1,5 millió forintot tartalmazó 500 kilós automatát. Ehhez falat bontottak, amihez erdészeti munkagépet loptak a közelben. E motívum felkeltette a rendőrök érdeklődését, így amikor egy héttel később Nemespátróról IFA teherautó tűnt el, amit aztán Nagykanizsán találtak meg, erre a lehetőségre is gondoltak.  Március 23-án a kiskanizsai Templom téren téptek ki a sodronnyal autó mögé kötött, 8 millió forintot rejtő ATM-et. Próbálták elvonszolni a tettesek, de az acélsodrony elszakadt, így a zsákmányt hátrahagyták. Bűnjelek: bozótvágó kés rabláshoz, acélsodrony ATM-lopáshoz
Fotó: Arany Gábor


Hasonlóan  jártak, amikor április 4-én Pacsán 9 millió forint lett volna a zsákmányuk, ha a kitépett automatát el tudják vinni. Mindkét eset jellemzője volt még, hogy az akció előtt fals riasztással minél messzebb akarták tudni a rendőröket. Kanizsán például a keleti városrészben elhelyezett bombákról értesítették az ügyeletet. Pacsán pedig a szomszédos Szentpéterúron a bolt kirakatát törték be és hívták a rendőröket.

Mint kiderült, e társaság két álarcos tagja ment be bozótvágó késekkel március 14-én a becsehelyi benzinkútra, ahol a 300 ezer forintot rejtő széf kinyitására kényszerítették a kiszolgálót, akitől elvették saját 40 ezer forintját is. Emellett februárban millió forintos kárt okozva erdőt irtottak, fát loptak egy sormási tölgyesből.


A kijelölt részekre kattintva elolvashatja korábbi tudósításainkat! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!