Elküldik a Bognár Szörp dolgozóit: 132-en kerülnek utcára

Zalaegerszeg - A szerkesztőségünkbe eljutott információ szerint megkezdődött a csoportos létszámleépítés a pölöskei szörpüzemben.

zaol.hu

Kovács Csabától, a cég egyik volt alkalmazottjától megtudtuk, hogy mindenki megkapta a hivatalos tájékoztatást a leépítésről, amely szerint május 11-től kezdődik a volt dolgozók felmondási ideje. 

Érdeklődésünkre a Bognár Szörp Kft.-nél végbemenő leépítés tényét a munkaügyi központban is megerősítették. Mint megtudtuk, múlt héten történt meg a bejelentés, miszerint 132 dolgozót bocsátanak el. 

A pölöskei munkáltató által bejelentett létszámmal együtt a megyében ez év elejétől elbocsátottak száma megközelíti az 1200-at. 


Korábbi hírek a Bognár Szörp Kft-ről:

2009. március 17.
Mi a gond a pölöskei szörpüzemnél? A dolgozók hetek óta nem jutnak be a céghez!   
Aggasztó hírek keringenek a Bognár Szörp Kft.-ről. Ottjártunkkor, a hónap elején még volt termelés, a kijövő dolgozók annyit mondtak, féltik a munkahelyüket

2009.03.25.
Van remény! Ismét termelhet a pölöskei szörpüzem
Egy hete meg kilátástalan helyzetről, elmaradt bérekről, összeomló cégről számoltunk be a pölöskei  Bognár Szörp Kft. kapcsán, ám úgy tűnik, van remény,  az üzemet bérlő cég ugyanis  bejelentette: újraindítja a szörpüzem tevékenységét. A korábbi dolgozói létszámból egyelőre 30-40 embert alkalmaznak a korábbi termékkör előállítására, mint mondták, „változatlan, jó minőségben". 

Az elmúlt hónapokban több zalai cégtől is küldtek el dolgozókat.  Gondok vannak a Zala Bútornál, a Flextronics 400 embertől válik meg, a zalalövői Elanders Hungary Kft. 95 dolgozóját küldték el, a felszámolás alatt álló, 73 főt foglalkoztató Kanizsa Ruhaipari Szövetkezetnél csoportos létszámleépítést jelentettek be, leépítettek a Pannon Produkt Kft-nél és a Log Zrt.-nél  is. A nagykanizsai fényforrásgyárban az izzólámpa-, autólámpa- és üveggyár termelési volumenének csökkentése miatt 227 embert, a zalaegerszegi alkatrészgyárban pedig 42 főt bocsátanak el, s a Zalabaromfinál több mint 600 dolgozót érint az elbocsátás.

Olvassa el dossziénkat a zalai leépítésekről itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!