Váratlan fordulat: Lemondott a színházigazgató! (frissítve)

Zalaegerszeg - A színház háza táján sok minden történt az elmúlt időszakban. Volt feljelentés, nyomozás, hamis levelek, elbocsátások. Ezúttal egy lemondás van terítéken: a teátrum igazgatója, Stefán Gábor pénteken kora délután benyújtotta lemondását dr. Gyimesi Endrének, a színházat fenntartó város polgármesterének.

Szabó Judit

 "A körülöttem kialakult helyzet miatt"   döntöttem így - indokolta Stefán Gábor a lemondását, melyet Gyimesi Endre polgármester elfogadott. 

Stefán Gábor 1983-ban asszisztensként kezdett dolgozni a Hevesi Sándor Színházban. 1991-tól 1994-ig mint művészeti titkár tevékenykedett, majd 1994-1996 között ügyvezető igazgató lett,  ’96 óta pedig igazgatója volt a teátrumnak.

A polgármester lapunknak mondta,  tárgyalást folytat a helyettesítési rend szerint a feladatot továbbvinni köteles gazdasági igazgatóval, Szabó Józseffel. Ő megbízott igazgató lehet, mindaddig, amíg az igazgatói poszt pályázatát le nem bonyolítják. 

A városvezető  hozzátette, a színház életében kényes időszakról van szó, hiszen épp most zajlanak a jövő évi színészi szerződtetések, valamint a következő évad műsortervét is most kell kialakítani. Mivel jelenleg erre nincs felelős vezető, a színház nyugalma érdekében ezügyben is tárgyalásokat folytat.


Részletek a színház "ügyeiből":


Kétmillió eurót nyert a Hevesi Sándor Színház  - Összesen mintegy kétmillió eurót, vagyis állami és önkormányzati támogatásának csaknem másfélszeresét nyerte  el az egerszegi színház. (2008. január 18.)

Vajon miért nem megy Brüsszelbe a Hevesi-színház? - A városi közgyűlés ülésén Garamvölgyi György interpellációt intézett a polgármesterhez a Hevesi Sándor Színház meg nem valósuló brüsszeli vendégszerepléséről. (2008. február 09.)

Nélkülük szállt fel a repülőgép - Információink szerint a Hevesi Sándor Színház társulata Dél-Amerikába készült, ám a repülőgép, mellyel az együttes tegnap utazott volna a tengerentúlra, a művészek nélkül szállt fel. (2008. március 10.)

Ha semmi sem igaz, ki az oka? - A Hevesi Sándor Színház vezetője, Stefán Gábor  május 9-dikén reggel örömmel hozta lapunkhoz a hírt, felvételt nyertek az Európai Színházi Unióba. Csakhogy... (2008. május 10.)

Megtette a feljelentést  - Stefán Gábor, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója csütörtökön (2008. május 15.)  feljelentést tett a városi rendőrkapitányságon.

A felmerült kételyek, úgy tűnik, jogosak -  A Hevesi Sándor Színház nemzetközi kapcsolataival összefüggésben felmerült a közokirat-hamisítás gyanúja. A fenntartó önkormányzat polgármesterét kérdeztük. (2008. május 17.)

Jelezte a színházbeli gondokat, leszavazták - A Hevesi Sándor Színház nemzetközi kapcsolatait belengő, a napokban napvilágra került csalásgyanús ügyeket hetekkel ezelőtt szóvá tette a városi közgyűlésben Garamvölgyi György képviselő. Akkor rosszindulattal vádolták. (2008. május 20.)

Tegyen feljelentést a polgármester is - Tovább bonyolódik a Hevesi Sándor Színház kudarcos nemzetközi kapcsolatfelvétele körül kialakult helyzet. Hétfőn ülésezett a város kulturális bizottsága, a rendőrség pedig már nyomoz. (2008. május 21.)

Felvetik a fenntartó felelősségét  - A fejlemények felvetik a gyanút: a városvezetés és a polgármesteri hivatal felelőssége is megállapítható - mondta tájékoztatóján Tarr Ervin, a városi önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője. (2008. május. 22.)

Napirenden a színház - közte a fesztivál - Két vezérfonala volt tegnap  a közgyűlés rendes ülésének: az Egerszeg Fesztivállal, illetve a Hevesi Sándor Színházzal kapcsolatos gondolatok váratlanul, több napirendi pont tárgyalása kapcsán is fel-felbukkantak. (2008. május 23.)

Még kezdeti szakaszban a nyomozás - A feljelentések után arról érdeklődtünk a megyei rendőrfőkapitánytól, hogy áll a nyomozás. Kérdésünkre azt a  választ kaptuk, hogy jelenleg az sem biztos, hogy eljut a bírósági szakaszba, vagy esetleg más módon zárul le a színházi ügy. (2008. június 06.)

Elküldik Bagó Bertalant
A Hevesi Sándor Színház igazgatója, Stefán Gábor nem újítja meg Bagó Bertalan művészeti vezető szerződését, így az július 31-én lejár. (2009.március 02.)

A Bagó-dosszié lezárva?
Véget ért a Bagó-korszak a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Volt Ruszt-, volt Bereményi-korszak is. Hármójukat összeköti az eredeti, noha olykor megosztó tehetség... és az, hogy egyikük sincs már itt, hiszen Bagó Bertalantól is megváltak. (2009. március 6.)

Botrány a teátrumban: hamis levelek és 1,7 millió forint nem jogos kifizetés
A megyei rendőr-főkapitányság kedden vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek a Hevesi Sándor Színház meg nem valósult külföldi kapcsolatai miatti nyomozás ügyét (2009. március 24.)

(Kattintson a zöld kiemelésre és elolvashatja a teljes cikket)



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!