Van remény! Ismét termelhet a pölöskei szörpüzem (frissítve)

Pölöske - Egy hete meg kilátástalan helyzetről, elmaradt bérekről, összeomló cégről számoltunk be a pölöskei Bognár Szörp Kft. kapcsán, ám úgy tűnik, van remény, az üzemet bérlő cég ugyanis bejelentette: újraindítja a szörpüzem tevékenységét.

zaol.hu

A nemrég még a Magyarországon működő áruházláncok egyik legnagyobb szörp- és gyümölcslé-beszállítójaként tevékenykedő Bognár Szörp Kft. dolgozói március 16-án reggel arról értesítették szerkesztőségünket, hogy a létbizonytalanságban élnek, fizetést nem kaptak, s  a Kft. előtt gyülekeznek, hogy hangot adjanak véleményüknek.  Ám a munkások előtt bezárták a kapukat, a több mint 100 munkavállalót magyarázat nélkül hazaküldték. 

A múlt héten összehívott rendkívüli munkásgyűlésről azzal jöttek ki a dolgozók, hogy az elhangzottak alapján vége a cégnek, a tulajdonos azt közölte, hogy rossz döntéseket hozott az elmúlt hónapokban. A gyűlést követően teljes volt az elkeseredés, voltak családok, ahol minden kenyérkereső a szörpüzemben dolgozott… Az üzemből kijövő dolgozók között  kollegánk találkozott Tóth György üzemigazgatóval is, aki érdeklődésére közölte, valószínűleg felszámolás lesz a történet vége…

Mindezek után a szörpüzem bérlőjének képviselője szerdán közölte: a bérlő visszaállította az áram- és gázszolgáltatást, így elviekben minden akadály elhárult a működés  elől. 

A korábbi dolgozói létszámból egyelőre 30-40 embert alkalmaznak a korábbi termékkör előállítására, mint mondták, „változatlan, jó minőségben". 

- Végül is mennyien számíthatnak munkára? - kérdeztük Janicsek Bélától, aki a szörpüzem bérlőjeként nevezte meg cégét, a Janicsek Kft.-t. 

Megpróbáljuk behozni a lemaradást a megrendeléseknél. Azt gondolom, most valószínűleg többen dolgoznak, mint amennyien később dolgozni tudnak majd. Ezt nagyon nehéz felmérni. Alkalmilag hívjuk be az embereket munkavállalói kiskönyvvel, mert nem tudjuk, melyik piac, milyen mértékben tér vissza. Minden attól függ, hová tudunk visszajutni.

Mint megtudtuk, a munka nem folyamatos, csak éppen kereskedelmi igény esetén indítják be a szükséges mértékben a termelést.

Janicsek Béla elmondta: Az üzem teljes újraindítására úgy néz ki, nem lesz lehetőség, mert vannak olyan termékek, amelyeket már nem éri meg gyártani. Szörp kell, de vizsgálják a rostos levek, és a többi termék önköltségét, azt, hogy mennyiért tudák beszerezni az alapanyagokat, és ezek alapján dönti majd el a cég, hogy mit gyárt és mit nem.

A bérlő rövidtávon a folyamatos termelés fenntartását és a piacok megőrzését célozták meg, de ennél már tovább is gondolkodnak: középtávon az előző időszaknak megfelelő nagyságrendre kívánják felfuttatni a termelést, céljuk a szörpüzem hosszú távú és eredményes működtetése.

Az APEH honlapján elérhető adatok szerint felszámolás alatt áll a pölöskei társaság, ugyanakkor a cég tulajdonosának neve is megtalálható a végrehajtási eljárással érintett adózók listáján - írja az MTI.

Forrás: ZH, MTI



Olvassa el a kapcsolódó cikkeinket! 

"Vége mindennek. A "k... anyjukat!" Felszámolják a pölöskei szörpüzemet?
 "Kijöttem, miért hallgassam végig, úgyis vége mindennek. A... anyjukat" - mondta zokogva, szitkozódva egy asszony, aki  jóval a többi dolgozó előtt jött ki a pölöskei szörpgyártó kft. szerdai tájékoztatójáról.  Noha a februári bérüket már nem kapták meg a dolgozók, még reménykedtek, ám most úgy tűnik, minden összeomlott...

Mi a gond a pölöskei szörpüzemnél? A dolgozók hetek óta nem jutnak be a céghez!
Aggasztó hírek keringenek a Bognár Szörp Kft.-ről. Ottjártunkkor, a hónap elején még volt termelés, a kijövő dolgozók annyit mondtak, féltik a munkahelyüket. Hétfőn több mint tucatnyian gyülekeztek a cég bejárata előtt az elmaradt februári bérük miatt. 

Kiss Péter: törvénysértés Pölöskén
Kiss Péter kancelláriaminiszter példátlannak nevezte a pölöskei Bognár Szörp Kft. dolgozóinak a helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!