Lehet más a politika...

<b>Körkép</b> - Már Zalában is jelen van a Lehet Más a Politika (LMP) nevet viselő párt, melynek elindítói a valódi, ténylegesen a köz érdekében végzett politizálást tűzték zászlajukra.

zaol.hu

Hámori Hanna sajtófőnök érdeklődésünkre elmondta: az LMP-t olyan emberek alakították, akik a közéletben civil aktivistaként már bizonyították, hogy nem önérdek vezérli őket - ellentétben a hagyományos politikai szerveződésekkel.

Célkitűzéseik, elsődleges feladataik közé sorolják többek közt a költségvetés zöld élénkítését, a vidék képviseletét, a hátrányos megkülönböztetés elleni kiállást.

A Lehet Más a Politika mozgalom viszonylag új keletű. A szervezet tavaly október 6-án hívta fel magára a figyelmet: lézerrel írták fel a Parlament Dunára néző homlokzatára szervezetük monogramját, honlapjának címét és egy ábrát is megjelenítettek az épületen.

A nyilvánosság elé két nappal később, október 8-án léptek azzal, hogy új szemléletű és minőségű politikát kívánnak teremteni. 

A szervezet csak nemrég, február végén alakult párttá, de alapszervezetük már az ország valamennyi megyéjében van, így Zalában is. Az itteni csoport még elég kicsi, de a kampány során itt is szeretnék közvetlenül megszólítani az embereket, amitől nagyobb létszámú, aktív tagsággal rendelkező szervezetet remélnek - mondta  Mező János, az LMP választmányi tagja.

2010-ben szeretnének bejutni a Parlamentbe, s abban is reménykednek, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon szintén sikeresen szerepelnek.

Forrás: MTI, ZH - Horváth-Balogh Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!