Hazug költségvetés Kanizsán?

Nagykanizsa - A korábbi két sikertelen szavazás és egy polgármesteri vétó után szombaton negyedszerre sikerült a nagykanizsai közgyűlésnek elfogadnia a város költségvetését, amivel a polgármester szerint a képviselők becsapták a választókat.

Sámel József

Hiába vétózta meg Marton István, Nagykanizsa polgármestere a korábban elfogadott költségvetést, az újratárgyaláson a testület nem módosította a büdzsé 2,2 milliárd forinttal tervezett hiányát.

Mint közismert: Marton István polgármester megvétózta a város nemrégiben elfogadott költségvetését, mivel szerint a soha nem látott mértékű hitelfelvétel teljesen ellehetetlenítette volna az önkormányzat működését. A költségvetés újratárgyalására szombaton délelőtt, soron kívüli közgyűlés keretében került sor, ahol jódarabig még az sem volt világos, hogy miről folyik a vita. Marton István ugyanis nem a már elfogadott 2,2 milliárdos hiánnyal számoló változatot terjesztette elő, hanem egy korábbit.

Dr. Tuboly Marianna jegyző többször is felhívta a polgármester figyelmét, hogy a költségvetés újratárgyalásának a már elfogadott, de a vétó miatt ki nem hirdetett változatról kell szólnia, így aztán Marton Istvánnak arról kellett szavaztatni, hogy a közgyűlés hatályon kívül helyezi-e a már korábban elfogadott büdzsét. Miután erre nem került sor, a polgármester kénytelen volt aláírni a rendeletet, mely ezzel hivatalossá vált.

A jelentős hiányt egyébként több képviselő is kifogásolta, ám a Fidesz-frakció ígéretet tett arra, hogy rövidesen lefaragják a hiányt. Erre Marton István megjegyezte: ezek szerint a most elfogadott költségvetés hazugságon alapszik, hiszen több olyan beruházástól is el kell majd tekinteni, mely a kényszerű hiánycsökkentésnek esik majd áldozatul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!