A kanizsai kórház volt főigazgatójának 6,3 millió forint kártérítést ítéltek

<b>Nagykanizsa</b> - Csak részben adott igazat minapi első fokú ítéletében a Kanizsai Dorottya Kórház volt főigazgatójának, <em>dr. Kovács Józsefnek</em> a Zalaegerszegi Munkaügyi Bíróság.

zaol.hu

A szakember közalkalmazotti jogviszonyát a város közgyűlése a múlt év decemberében szüntette meg azonnali hatállyal, az indoklás szerint nem megfelelő munkavégzés miatt. A felmentett főigazgató jogorvoslatért fordult a munkaügyi bírósághoz. 


Kártérítés igen, visszahelyezés nem

A minap megszületett az első fokú ítélet, amely szerint a dél-zalai város képviselő-testülete jogellenesen mentette fel dr. Kovács Józsefet. Érdeklődésünkre a korábbi munkáltató Kanizsai Dorottya Kórház jelenleg megbízott főigazgatója, Prof. dr. Bátorfi József azt is elmondta: az alperest, azaz a kórházat nem terheli tovább foglalkoztatási kötelezettség (ugyanis dr. Kovács a visszahelyezését is kérte a bíróságtól). Ellenben megítélt a volt főigazgatónak kilenc havi átlagkeresetnek megfelelő kártérítést, mintegy 6,3 millió forintot. Ezt és a 600 ezer forint perköltséget, valamint az illetéket a kórháznak, vagy ha úgy tetszik, rajta keresztül a fenntartó önkormányzatnak kell megfizetnie dr. Kovács József részére.


Marton István, a fenntartó polgármestere kérdésünkre elmondta: személy szerint ő elégedett az ítélettel. 
Kíváncsiak lettünk volna dr. Kovács József véleményére is, azonban a volt főigazgató nem vette fel mobiltelefonját. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!