További részletek a rendőrségen öngyilkosságot megkísérlő fiú esetéről

<b>Lenti</b> - Biztos, hogy hibáztak a rendőrök a 16 éves fiú esetében, aki öngyilkosságot kísérelt meg a lenti kapitányság épületében. Nem lett volna szabad nála hagyni a nadrágszíját és a folyamatos felügyeletről is gondoskodni kellett volna. Mindez az ORFK illetékes osztályvezetője által elmondottakból derül ki.

Gyuricza Ferenc

Csütörtöki online híreinkben már beszámoltunk az esetről, melyben egy 16 éves  tormaföldei fiatalember, akit egy vagyon elleni bűncselekmény gyanúsítottjaként állították elő, saját nadrágszíjára akasztotta fel magát a lenti kapitányság épületében.

Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) közterületi és őrszolgálati osztályvezetője, Horváth Attila alezredes érdeklődésünkre elmondta, hogy külön kell választani a fogvatartott és az előállított személy fogalmát. Az előállított személy előállító helyiségbe kerül, ahol folyamatos őrzést kell biztosítani, tehát a fiúval állandóan ott kellett volna lennie egy rendőrnek. A folyamatos őrzést a kamerás megfigyelés nem helyettesítheti. Az alezredes azt is hozzátette, hogy a szolgálati szabályzat szerint az előállított személy ugyanazokat a tárgyakat tarthatja magával, amit a fogvatartott. Utóbbit egy BM rendelet  szabályozza, s azt mondja ki, hogy mi vihető be a zárkába. A nadrágszíj nem szerepel ezek között...

Az esetről a fiú édesanyjával is beszéltünk. Az édesanya elmondása szerint több olyan tényező játszik közre az ügyben, ami a rendőrök felelősségére utal.

Hogy pontosan mit mondott az asszony, kiderül a Zalai Hírlap szombati számából vagy kattinston ide!

Előzmények itt!

Ezek is érdekelhetik