Száll a gólya fészkére

<b>Lenti</b> - Különleges hobbinak hódol a Lentiben élő <em>Volfram Tibor</em>: madarakat, gólyákat fotóz. Eleinte saját kedvtelésére, újabban viszont a Magyar Madártani Egyesülettel karöltve. Ráadásul az egyesület adatbázisának a frissítését is végzi.

zaol.hu

Masszőrként dolgozik a lenti gyógyfürdőben Volfram Tibor. Esetében két gyermekkori szenvedély talált egymásra. Már általános iskolásként érdeklődést mutatott a madarak iránt egy diákszakkörnek köszönhetően kedvelte meg a szárnyasokat, s a fotózás iránti vonzalma is ekkor alakult ki. Képeinek egy része igazi különlegesség, hiszen az úgynevezett infrafotózást műveli, de a tárgyfotózás is közel áll hozzá. Szereti a sötét háttérből előtüremkedő témákat megörökíteni, igazi hobbija azonban mégis a természet szépségeinek megörökítése.   

- Édesapámnak volt egy Praktica típusú fényképezőgépe, s ahhoz egy 300-as objektíve. Akkoriban ilyennel még igencsak kevesen rendelkeztek, ezért is kezdett el érdekelni a fotózás, amit nagyon hamar megkedveltem. Az ágyúmánia tehát ekkor alakult ki - utal a teleobjektívvel való fényképezés rejtelmeiben való elmélyedés indítékára Volfram Tibor. - A természetfotózás a véletlennek is köszönhető, az egyik ismerősöm kislánya egy biológia versenyen vett részt, amihez szükség volt néhány fotóra is. Ők kértek segítséget tőlem először. Lelkes Andrással, a Balatoni Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrével fotóztuk végig a szlovén-magyar határ mentét, s akkor ébredtem rá arra, hogy a természet menyi csodát rejteget számunkra.   

Kíváncsi arra, hogy Volfram Tibor miért szereti fényképezni a madarakat?
Tudta, hogy a gólyafészek fotózásának szigorú etikai szabályai vannak?
Miképpen hasonlítja az amatőr fotós a gólyák etetését a Jurassic Park című dinoszauruszos kalandfilmhez? 

A válaszokat megtalálja a Zalai Hírlap szombati számában!
 


Ezek is érdekelhetik