Késnek a befektetők

<b>Körkép</b> - Amíg épült az M7-es autópálya zalai szakasza, szinte mindegyik település abban reménykedett, hogy befektetők is érkeznek az aszfaltcsíkon. A hurrá optimizmus mára azonban alábbhagyott.

Sámel József

Ugyanis az önkormányzatok és ipari parkok vezetői rájöttek: a sztrádán kívül egyéb ösztönzőkre is szükség van egy vállalat letelepítéséhez.


Egy nemrég készült, a befektetői vonzerőt vizsgáló felmérés szerint a Nyugat-Európa iránti invesztíciós hajlandóság csökkenni látszik, miközben Kína és Oroszország egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Magyarország ugyan még Európa 7. legvonzóbb befektetői célpontja, ám az előkelő pozíció nem mindig jelenik meg a hétköznapok szintjén. Áruszállítás az M7-es zalai szakaszán; ki tudja hova és kinek
Fotó: Szakony Attila

Mi tagadás, ipari befektetők az M7-es autópálya zalai szakaszán sem tolonganak, jóllehet a térség felvirágoztatásához jó esetben akár egyetlen multinacionális cég letelepítése is elegendő lehet. Az autópálya megléte ugyanakkor ma már alapvető követelménynek számít, így aztán az olcsó, szakképzett munkaerő, a vállalkozóbarát magatartás éppúgy fontos kritérium.
 Földmunka a kanizsai ipari park területén
 
Fotó: Szakony Attila 


Cikkünk folytatását elolvashatja a Zalai Hírlap szombati számában! 

Megszólal:
Marton István, Nagykanizsa polgármestere
Szányi Gábor, a sormási ipari park vezetője
Varga Miklós, Zalakomár polgármestere
Halmi Béla, Letenye polgármestere. 


Kíváncsi mit mondanak? Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik