Göcsej legjava

<b>Becsvölgye</b> - Kellemes őszi napfény és vidám hangulat kísérte a III. Göcseji Szüreti Fesztivált Becsvölgyén, ahol 19 település ”mutatta meg magát”.

zaol.hu

A zalai településen 1995 óta minden ősszel megrendezték a szüreti mulatságot, melyet 3 évvel ezelőtt kiszélesítettek: a felvonulás és kulturális programok mellett a rendezvény keretében a környező települések őstermelői, kézművesei is bemutatkozási lehetőséget kaptak, s idén már a vállalkozások is csatakoztak a vásárral egybekötött egész napos programhoz.


           Közel 180 gyermek és felnőtt szepelt a rendezvényen

Ottjártunkkor mintegy 400-an tekintettek meg a szüreti felvonulást, melynek színes forgataga műsorral szórakoztatta, tavalyi borral és friss pereccel kínálták a nézősereget.


            Az időre és a hangulatra igazán nem lehetett panasz

A menet a faluház udvarára érkezett, ahol  amellett, hogy az őstermelők kínálták portékáikat, mesterség-bemutatók és kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket. 


    Sok más mellett  pálikát, mézet és aszalt gyümölcsöt is kínáltak
                                         Fotók: Katona Tibor

A kora délutáni órákban a göcseji településekről érkezett művészeti csoportok léptek színpadra, este hat órakor pedig eredményt hirdettek a borversenyben, melyre 34 göcseji bort neveztek a gazdák. 

További részletek a Zalai Hírlap hétfői számában! 

Kattintson ide és nézze meg a Fesztivál további képeit!

Ezek is érdekelhetik