Zsaroló fiatalok

<b>Zalaegerszeg -</b> Zsaroló fiatalok elleni nyomozást fejeztek be minap a megyei rendőr-főkapitányságon. Vas megyében tettek feljelentést Zalaegerszegre iskolába járó fiú szülei, hogy a zalai megyeszékhelyen a buszállomás környékén gyermeküket többször fiatalok fenyegették meg, pénzt követeltek tőle.

zaol.hu

A fiút tavaly augusztusa óta zsarolta rendszeresen a három-öt fős társaság. Veréssel fenyegették, de az is előfordult, hogy pillangókést szorítottak hozzá. Az áldozat alkalmanként 10-80 ezer forintot, összesen több mint 600 ezret adott át zsarolóinak, amit otthonról, szülei tudta nélkül hozott el. Mikor ez kiderült a dolog, a fiút átíratták egy helyi iskolába, azonban a zsarolások telefonon keresztül tovább folytatódtak, annak csak a gyanúsítottak elfogása vetett véget. A rendőrök a következő pénzátadáskor, ez év januárjában a Stadion úti parkolónál fogták el a két fiatalkorú zalaegerszegi zsarolót. Egy társuk pedig nemzetközi elfogatóparancs alapján márciusban Bécsben került rendőrkézre. A 15-16 éves fiúkat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Emellett további két zalaegerszegi fiatalembert is gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben, ők a pénzátvételekben működtek közre.  A nyomozás során kiderült, hogy összesen nyolc fiataltól szereztek pénzt hasonló módon, de a tizenhat rendbeli zsarolás mellett három rablás és egy csoportos rablás is rovásukra írható.  Mindezek alapján a rendőrség az öt fiatal aktáját vádemelési javaslattal küldte el az ügyészségre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!