Szlovén-magyar közös gyakorlat a zalai határ mentén

<b>Lenti - </b>Szlovéniában fegyveres bűnözők kiraboltak egy bankfiókot, majd miután Magyarország felé menekültek, a szlovén rendőrség a magyar hatóság segítségét kérte a menekülők elfogásában. Az elfogást Nemesnép és Lenti között a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Szlovéniával határos illetékességi területű Lenti Rendőrkapitánysága hajtotta végre.

zaol.hu

Ez volt a rövid forgatókönyve annak az úgynevezett „szimulált átüldözéses vezetői gyakor-atnak”, amelyet 2008. június 19-én, csütörtökön a határmenti együttműködés jegyében közösen hajtott végre a szlovéniai Muraszombati Rendőrigazgatóság, valamint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyakorlaton emellett vizsgázott az egy nappal korábban átadott Dolga vas-i Rendészeti Együttműködési Központ is.

A gyakorlaton megfigyelőként jelen volt osztrák részről Mag. Erhard Aminger, a Burgenlandi Biztonsági Igazgatóság igazgatója, és dr. Takács Tibor r. ezredes, a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság megbízott vezetője.
 
A gyakorlat sikeres végrehajtását követően a tapasztalatokról sajtótájékoztatón számolt be Drago Ribas, a Muraszombati Rendőrigazgatóság igazgatója, dr. Tiborcz János r. ezredes, Zala megye ren-dőrfőkapitánya, valamint Mag. Erhard Aminger, illetve a gyakorlat végrehajtását magyar és szlovén részről közvetlenül irányító vezetők. Mint elhangzott a közös gyakorlatot eredményesnek értékelték és a jövőben további hasonló gyakorlatokat is terveznek.
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!