Stílus nélküli búcsúzók

<b>Zalaegerszeg -</b> Honfitársaiért is szoríthatott kedden este <em>Catalin Azoitei</em>, a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában már győztes Semjénháza játékos-edzője, aki a szombathelyi Illés Akadémia fiataljait is edzi.

zaol.hu

Az egykor az NB I-ben több csapatban is   megfordult román Catalin Azoitei nem titkolta: nagyon bízott  Románia bravúrjában Hollandia ellen, azonban utólag ő is elismeri, hogy erre nem sok esély volt. 

- A legnagyobb gondot  abban láttam  a román válogatottnál, hogy  mindenki Mutu-tól várta a csodát - hallottuk Azoiteitől  tegnap, amikor a kedd esti  Európa-bajnoki találkozók értékelésére kértük.  -  Csapatszinten sem sikerült megfelelően támadni, igaz, úgy vettem észre,  hogy a román válogatott igazából arra készült, hogy a hollandok letámadnak, s ebből indulva lehet majd kontrázni. Ehelyett a narancs mezesek   akik most is bizonyították, mekkora tartalék van még együttesükben - okosan járatták  és tartották a labdát, ami teljesen tanácstalanná tette a román válogatottat. Nagyon csalódott vagyok a vereség és a kiesés miatt, de el kell ismerni: a mai román válogatottnak Mutun kívül nincsenek olyan klasszisai, mint egykor  Hagi, Lacatus vagy éppen Radociou, akik felváltva tudták eldönteni  a találkozókat. 

Természetesen  Catalin Azoiteit az olasz - francia találkozóról is kérdeztük, hiszen ennek sem volt kisebb tétje, mint a másik csoporttalálkozónak. 

- Igazságosnak tartom, hogy az olaszok léptek tovább  állapította meg.  A franciáknak nem sok elképzelésük volt, főleg azután, hogy tíz emberre fogyatkoztak. Ugyanazt kell mondanom róluk, mint a románokról: ezen az Eb-n nem volt stílusuk.  Az olasz csapat játéka viszont annak ellenére is tetszik, hogy csak nagy nehezen tudtak továbbjutni, hiszen támadnak, gólratörően futballoznak. Még mindig bennük rejlik a meglepetés lehetősége, s ne feledjük: általában gyengén kezdenek a világversenyeken, s aztán lendülnek bele. A spanyolok ellen kiváló mérkőzést játszhatnak a negyeddöntőben, s ha most kell tippelnem, bevallom őszintén , spanyol sikert jósolnék az Eb legvégén, hiszen remekül támadó csapatról van szó. Na igen,  és a hollandokról sem feledkezem meg...  

Gólok, pontok statisztikai adatok az Eb-ről itt!


MINDEN, AMI EB! 
Kattintson a képre! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!