Orosz-német finálé lesz

<b>Zalaegerszeg</b> - Az utóbbi évtized labdarúgó Európa- és világbajnokságának rendszeres vendége volt <em>Gellei Imre.</em> A finálén most is ott lesz. A családjával Keszthelyen élő jeles trénert nem kell bemutatni. Kétszer is dolgozott a ZTE FC együttesénél.

Bóbics László

- Még a televízión keresztül követve is nagy élmény a kontinensviadal - kezdte  a futball világában igen   népszerű volt kapitány, Gellei Imre.  - Rengeteg jó meccset látunk. Akadnak ugyan langyosabb összecsapások, de ezeken is vannak kiemelkedő időszakok, amikor remek futballt lehet látni. A roppant sok futás mellett technikailag is igen sok látványos elem színesíti a játékot. Kellemes meglepetés az Eb.

- Melyik csapatok tetszenek a legjobban?
- Elsősorban az oroszok focija. A legendás Aranycsapatunk játékának elemei is visszaköszönnek. A mai világban persze sokkal nagyobb az iram és pergőbb a ritmus. Az azért mégiscsak újdonság, amit Guus Hiddink fiai művelnek.  Arsavin, Pavljucsenko és társai zseniális  alakításokkal kergetik az őrületbe az ellenlábasokat. Bátran  és remekül cseleznek, s a gyors rövidpasszos játék is  a kedvenceik közé tartozik. Még az ötösön belül is színezik a játékot, passzolnak, trükköznek. Ehhez gyorsan hozzá kell tennem, hogy  nem saját magukat szórakoztatják, hanem a csapat hatékonyságát szolgálják. Nem csodálom, hogy napról-napra egyre több az a nagy csapat, amelyik szívesen tudná őket a soraiban. Feledhetetlen élmény volt számomra az nap is, amikor Horvátországban egy kiskocsmában néztük barátaimmal a horvát-német meccset. Akkor még déli szomszédainknál minden szép volt, a döntőről beszéltek. Később kiestek, pedig ők is jó futballt csinálnak.

- Szakmailag mondjon néhány érdekességet.
- Sokat lehetne. Egy nagyon szembetűnő volt. Azok az együttesek, amelyek az elején jól játszottak, azok közül a spanyolokat kivéve szinte már mindenki otthon van. Fáradtság, formaidőzítés...

- Kik játsszák a döntőt?
- Olyan érzésem van, hogy a finálé előtt a német és az orosz himnuszt hallgatjuk majd. Szerencsés vagyok, van jegyem és Bécsben nézem a döntőt.

- Miért erre a két csapatra voksol?
- Az oroszok örömfutballját már elemeztük. A németek rendkívül akaratosak és már nagyon sokszor bizonyították, hogy óriási küzdők. Mellette persze futballozni is tudnak. A törökök félelmetes elszántsága állíthatja még fejre az én elképzelésemet. A fináléba kerülésük azzal a kiállítás és sérülés hullámmal,  amely most átsöpör a csapaton, finoman szólva szenzáció lenne. 

- Mit szól a portugálok és a svédek játékához?
- A vb-selejtezőre gondol?  

 - Igen. 

- Láttuk, hogy milyen kimagasló produkcióra képesek. Mellettük még ott vannak a dánok is. Nem lesz könnyű dolgunk. Egy biztos, nagyon kell figyelnünk, össze kell fognunk  és ha tovább akarunk lépni gyorsan nekünk kell felnőnünk az ő szintjükre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!