Balatoni nyár, balatoni ár

<b>Körkép</b> - Itt a nyár és vele együtt a nyaralási szezon. Körbenéztünk a Balaton-parton, mit és mennyiért kapunk, illetve nyaralókat kérdeztünk, hogy nekik mibe kerül egy balatoni nap.

Sámel József

 - Hosszú évekig nem változtattunk az árainkon, az idén körülbelül tíz százalékot emeltünk. Nem tehettünk mást, oly mértékben nőtt az étolaj, a liszt, s persze az energia ára is - árulta el Lőrincz Róbert, az egyik büfé tulajdonosa, aki úgy látja, a német vendég kevés, a magyarok vásárolnak, ha van pénzük. - Nem nagyon látom, hogy sokan hűtőtáskával járnának a strandra - teszi hozzá a büfés. 

Persze, van, aki otthonról hozza harapnivalót. Mint mondja, az árakat a külföldiek pénztárcájához szabták. Mások viszont különféle módon igyekeznek spórolni, hogy a nyaralás napjai alatt ne kelljen centizgetni a pénzt. 

 - Egy négytagú család nyugodtan számolhat napi hat-hétezer forintot, s akkor még nem is nyaraltak nagylábon - számolgatott Molnárné Szita Laura, míg egy Szentgotthárdról érkezett fiatal pár szerint mindent összevetve egy nap elmegy 10-12 ezer is.

Bár a számok különböznek, abban egyetértenek: a balatoni strandolás - mindent összevetve - régebben is drága volt, most is az.

De vajon mennyit kóstál egy balatoni lángos vagy egy gombóc fagyi? Kiderül lapunk szombati számából!


Ön szerint drága a strandolás? Kattintson ide és szavazzon kedden 16 óráig!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!