Példamutató segítség egy örök optimistától

<b> Zalaegerszeg</b> - A székesfehérvári Aranyeső Alapítvány évről évre jótékonysági fesztivált rendez, melyen Szent Rita-plakettet adományoznak azoknak, akik valamilyen módon példát mutatva segítettek a nehéz helyzetbe került embereken. Az idei díjazottak között <em>Kónya Zsuzsanna</em> áldozatos munkáját is elismerték.

zaol.hu

A Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás munkatársa maga is küzdött daganatos betegséggel, de mindig volt ereje segíteni a különösen nehéz sorsú embertársait.

2003-ban „Dobogó szívet Gyuszikának” címmel gyűjtést szervezett egy nagybeteg 14 éves zalaistvándi fiúnak. A helyi kezdeményezés Zsuzsa áldozatos munkája révén országos szintűvé nőtte ki magát, s 8 millió forint gyűlt össze. Bár a kisfiú szíve feladta a harcot,  a pénz jó helyre került: egy hasonló sorsú zalai társát segítették vele.

Zsuzsa segítő kezének köszönheti új életét egy prostitúcióra kényszeríttet asszony is, aki a közmunka-program révén munkához, rendszeres fizetéshez jutott, s visszakapta gyermekeit is. Ahol tud, segít. Örök optimizmussal és soha nem szűnő tenni akarással.

Az elismerésről és Kónya Zsuzsanna tevékenységéről a Zalai Hírlap szerdai számában olvashatnak.         Kónya Zsuzsanna mellett Mátyási Sándor, a martonvásári 
diákotthon vezetője, gyógypedagógus is átvehette az emlék-plakettet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!