Konyhatündérek lidérces ámokfutása

Hogyan vállalkozhat arra, hogy főzőműsorban kamera elé álljon az, aki még azt sem tudja, hol található a konyhaszekrényben a fazék?

Sinkovics Eta

Hogyan vállalkozhat arra, hogy főzőműsorban kamera elé álljon az, aki még azt sem tudja, hol található a konyhaszekrényben a fazék? Keresni kell a tűzhelyen a megfelelő gombot, ám előtte a háztartásban való járatlanságáról árulkodó képek villannak be; bolyong a fogalma sincs, mi hol van élelmiszerboltban. Jobbára vélt vagy valós ismertségek kétbalkezességéből épít műsort a két kereskedelmi csatorna, az RTL Klub és a TV2. A Vacsoracsata és a Hal tortán harca szinte egyazon időben, késő délután kezdődött, de mostanában az utóbbi valamiért úgy gondolta, jó lesz a halas katyvasz főműsoridőben is. Akkor tálalják fel ugyanis a konyhába tévedt sztárok szerencsétlenkedését, ügyetlenkedését... 

És most nea kivételekről szóljunk. Nem semmi az a sok susmusból, fikázásból készült szósz sem, amit az aktuális csapat tagjai vendégként az éppen soros házigazdára öntenek. Hogyan vásárol, mit fog készíteni, milyen az élettere. Duma, találgatás, üres fecsegés, az idő megy, nemcsak a nézőknek szánt, hanem a szakácsé is, aki rendszeresen csúszik. Egyikük például a szépítkezés miatt olyannyira kicsit megcsúsztam , hogy hajnaltájt tálalta fel a főételt... Vannak, akik olyan étkek készítésére merészkednek, amit előtte még soha nem főztek. Nem az a cél, hogy valami fogást esetleg a néző is ellessen, ez nem a TV paprika, ugye. Itt a leesett, kifolyt, szétfröcskölt, megégett, így kellennekkinézni? sztori adja a show-t. Korábban a másik csatornán Laky Zsuzsi homárjai a fürdőkádban kötöttek ki, mert sajnálta őket. Naiv módon azt gondoltam, egy krumpliprószával, jó kis zalai dödöllével is jól tarthatta volna a pesti vendégeket. A Hal a tortán-ban szót vivő narrátor idétlen kísérőszöveggel próbálja átkötni az üresjáratokat, a képernyőn fel-feltűnő szakember pedig a néző felé kacsintva igyekszik helyretenni a nagy hülyeségeket. Erőlködés megy a javából, kényszeredett, kritikával illetett vacsorázgatás, mert hiszen hetente győztest hirdetnek. Mire jó ez a műsor ? Semmire. Az meg gyanítható, megéri a szereplőknek, ha égetik magukat. Így is, meg úgy is. 


Önnek is van véleménye? Indítson blogot az enteón!

Ezek is érdekelhetik