Bőrrák, daganat, áttét – veszélyes sugarak

Zala megye - A napokban egyre feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, s az UV-B sugárzás értéke is egyre magasabb. Sokan ez utóbbira nem fordítanak kellő figyelmet, pedig a veszélyes sugarak akár bőrrákot is okozhatnak.

Magyar Hajnalka

Bár a legnagyobb mértékben a hám felső rétegében felégést, illetve bőrgyulladást okozó UV-B sugarak érik bőrünket, az UV-A sugarak is károsak. Ezek felelősek a bőr öregedéséért, a kötőszövetek rostjait roncsolják.

Utóbbi sugarak nem csak napfény révén érnek bennünket, hanem szoláriumozás során is, melynek túlzásba vitele ráncossá, öreggé teszi a bőrt - tudtuk meg dr. Hohl Györgyitől,  a Zala Megyei Kórház bőrgyógyászatának megbízott osztályvezető főorvosától.

A szakértő a Zalai Hírlap csütörtöki számában az egyik legrosszabb indulatú daganatot, a melenomát kiváltó UV-B és az egyéb bőrrák kialakulásában szerepet játszó UV-A sugarak veszélyére és a megelőzésre hívja fel a figyelmet. Klikkeljen és olvassa el cikkünket online!
Kattintson ide és nézze meg az aktuális UV-B sugárzás mértékét  az Országos Meterológiai Szolgálat honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!