Születésnapot ünnepeltünk

Zalaegerszeg (ag) - Tizenöt éves évfordulóját ünnepli idén a Zalai Hírlapot is kiadó Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. Ez alkalomból tegnap szerkesztőségünk vendégül látta a társadalmi és gazdasági élet számos fontos szereplőjét

MTI

Az ünnepi összejövetelen elsőként Peszleg Judit, a Zalai Hírlap hirdetési vezetője köszöntötte a vendégeket. Bevezetőjében utalt arra, hogy a rendszerváltozás után a német WAZ csoport, mint szakmai befektető által privatizált lap ma a Közép-Dunántúlon meghatározó lapcsalád tagjává vált.

A Pannon Lapok Társasága jelen van Vas, Zala, Veszprém, Fejér megyében és a fővárosban.

Napjainkra a kiadói társaság évente 15 milliárd forintos forgalmat bonyolító vállalkozássá nőtte ki magát. Az idáig vezető útról Gyerák András ügyvezető igazgató szólt. Egyebek mellett megemlékezett az önálló, postától független terjesztőhálózat létrehozásáról, a nagy kapacitású saját nyomda felépítéséről. Mind-mind olyan lépés volt, amely a teljes önállóságot és a fejlődést megalapozta.

A továbbiakról már Győrffy István, a lapcsoport központi és online főszerkesztője beszélt. Felidézte, hogy a Zalai Hírlap elődje, a Zala 63 évvel ezelőtt jelent meg Nagykanizsán. Több átalakulást követően a Zalai Hírlap néven megjelenő megyei lap az országban az elsők között helyezte számítástechnikai alapokra az újságkészítés folyamatát - még 1990-ben. Mára a Zalai Hírlap a világhálón is elérhető és a fejlődés egyik iránya éppen ez, mutatott rá. S bár az újság ma már a szinte Föld bármely pontjáról egy kattintással elérhető, kézbe venni mégiscsak a zalai emberek tudják nap mint nap, tette hozzá.

Az évfordulóra megjelentetett érdekes olvasmányokat, üzleti tájékoztatókat, játékot is rejtő terjedelmes mellékletünk terjesztése tegnap megkezdődött. Minden előfizetőnkhöz eljuttatjuk, ám épp terjedelme miatt a kézbesítés több napra lett elosztva, így sok olvasónk csak szombaton veheti kézbe.

Képek az eseményről itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!