Szeretet-segítség

Nagykanizsa - A magányos, rászoruló idős emberek testi segítésére és lelki gondozására alakult meg Kiskanizsán a Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász.

zaol.hu

- Szervezetünk csaknem negyven fővel alakult meg, Balás Béla püspök és Erdős Géza kiskanizsai plébános ösztönzésére - mondta érdeklődésünkre Dr. Joós Lászlóné, a szerveződés vezetője, aki nyugdíjba vonulásáig a városrész gyermekorvosa volt. - Célunk, hogy a rászoruló időseket fizikailag és lelkileg is segítsük. Gondolok az egészségi állapot ellenőrzésére, esetleg bevásárlásra, vagy éppen a lelki gondozásra, amit Császár Antalné hitoktató vállalt fel. Terveink szerint valamennyi kiskanizsai utcában lesz utcafelelősünk, aki figyelemmel kíséri az ott élő idősek igényeit, sorsát, s ha szükségesnek látja, felajánlja a szolgálatainkat.

Dr. Joós Lászlóné azt tervezi, hogy rövid időn belül felmérik a jelentkezők igényeit, valamint havi egy alkalommal, minden hónap első szerdáján, tizenhat és tizennyolc óra között fogadóórákat is tartanak a Sarlós Boldogasszony Közösségi Házban. Ezen alkalmakkor nyílik lehetőség adományok leadására is, melyeket aztán szétosztanak a rászorulók között.

Göttli Györgyné, az egyik utcafelelős egyetlen szóval válaszolt azon kérdésünkre, hogy vajon miért vállalja fel az ember a saját problémái mellé másét is: szeretetből.

- Szeretek segíteni az embereknek, ezért arra kérek mindenkit, ha tudnak a környezetükben rászoruló idős emberről, akkor jelezzék nekem vagy a doktornőnek, hogy minél több embernek hasznára válhassunk - mondta. Hozzátette: a kiskanizsaiak jellemzően nem szeretik tudatni mással, ha gondjuk, bajuk van, inkább maguk próbálják megoldani azt.

A nyolcvannégy éves, egyedül élő Gerócs Józsefné azt mondta, rokonai mindig bevásárolnak neki, és vannak barátnői is, akikkel szokott találkozni - ennek ellenére örül Joósnéék kezdeményezésének, mert az soha nem árt, ha többször nyitják rá a lakás ajtaját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!