„Nem minden arany, ami fénylik”

<b>Körkép</b> - Csábító a paradicsom és a fényes paprika, ám az ízük még nem az igazi. Vonzó a távolról érkezett, ínycsiklandó gyümölcsök színes kavalkádja is, ám némelyikéről az a hír járja, hogy az éretlenül leszedett terményeket vegyszerrel tartósítják.

Péter Gyöngyi

Márpedig az baj, ha túl sok vegyi anyag jut a szervezetünkbe, valahogy azonban  mégis pótolni kell a télen elvesztett vitaminokat. De mit válasszunk? A ropogós húsú paprikát, amit vélhetően nem a nap érlelt? A csábító, nagy szemű epret, mely Spanyolhonból érkezett? Vagy netán konzervekbe zárt gyümölcsökkel, fagyasztott zöldségekkel töltsük fel szervezetünk vitaminraktárát? És mi a jobb: alaposan megmosni a kívánatos gyümölcsöt, zöldséget vagy inkább áztatni?

A kérdések sokaságát dr. Szabó Gyuláné, a Zala Megyei Kórház vezető dietetikusa válaszolja meg a Zalai Hírlap pénteki számában, ahol piaci körképünket is elolvashatja.  

Nézze meg online itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!