Főállásban vagy tiszteletdíjasként?

<b>Megyei körkép</b> - A zalai települések közel harmadának élén főállásban dolgozik a polgármester, a jogszabályok szerinti fizetésük 270.550 és 579.750 forint közötti összeg. Utánajártunk, vajon indokolt-e a főállás a zalai kistelepüléseken?

Szalabán Attila

Megyénk egyik legkisebb települését, a 230 lelkes Pusztaedericset főállású polgármester vezeti. Az eleinte tiszteletdíjasként dolgozó Gál Lászlóné 2002-ben lett főállású, illetménye a 2006-os választások után bruttó 257 ezer forint. Az összeg kifizetése nem okoz gondot, a település ugyanis a lélekszámához képest szokatlanul sok pénzből, 60-70 millió forintból gazdálkodik, a falu határában lévő gáztározó évi 30-40 millió forintos helyi adójának köszönhetően.

Semjénházán dr. Szirti Tibor polgármester tiszteletdíj mellett látja el feladatait, s jelenleg 90 ezer forintot vesz fel, ám a helyi óvoda megszüntetése ellen tiltakozók szerint annak idején elhangzott, hogy a polgármester a tiszteletdíja havi 60 ezer forint lesz, s sokan úgy vélik, a különbözet megoldást jelenthetne az óvoda anyagi problémáira.

Kíváncsi rá, hogy éves szinten mennyiből gazdálkodik egy-egy zalai kistelepülés, s mekkora a vezető havi fizetése? A Zalai Hírlap pénteki számában Semjénháza és Pusztaederics mellett még négy kistelepülés polgármestere nyilatkozik az anyagiakról. Olvassa el ide kattintva online!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!