Erdőben kirándulni kerekes székkel is

Pusztaapáti (hba) - A tavasz hangjai címmel április 27-én erdei túrát szervez mozgáskorlátozott, kerekes székes gyerekek részére a Zala Megyei Vadászkamara és a megyei vadászszövetség a Zalaerdő Zrt. pusztaapáti vadászházánál, illetve vadászterületén.

zaol.hu

Néber Szilveszter, a vadászkamara titkára, a vadászszövetség fővadásza kérdésünkre elmondta: az első alkalommal megrendezendő programmal szeretnék a mozgásukban korlátozott fiataloknak is megmutatni az erdő, a zalai táj szépségeit.

- Betekintést szeretnénk adni a vadgazdálkodás, vadászat világába, ezen keresztül megmutatni, hogy a vadászat nem valamiféle barbár tevékenység, hanem igenis, a természeti egyensúly megőrzésében nélkülözhetetlen tevékenység - mondta Néber Szilveszter, a program ötletgazdája.

A tervek szerint a résztvevők az olgamajori vadászháztól lovas kocsival indulnak egy tizenkét kilométeres túrára, melynek során lesz légpuska-lövészet, bemutatják a sörétes fegyvereket, a vadászebeket, s egy solymász is tart bemutatót. Ezen kívül természetesen megmutatják a fiataloknak a fenyvest, a tölgyest, továbbá megismertetik velük a vadgazdálkodási eszközöket. Néber Szilveszter hozzátette: a gyakorlati bemutató mellett Gróf András igazgató-helyettes, vadgazdálkodási ágazatvezető arról is beszél a fiataloknak, hogy miért van szükség a vadászatra, vadgazdálkodásra. A mozgásukban akadályozott fiatalok betekintést nyerhetnek a vadászat szépségeibe, megismerhetik annak menetét és a vadak elejtéséhez kapcsolódó rítusokat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!