Drasztikus módszer a háziorvosi gondok megoldására

<b>Megyei körkép</b> - Az orvosi kamara az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral való szerződésbontást is kilátásba helyezve akarja elérni, hogy a kormány találjon forrást a megszüntetett vizitdíj bevételének pótlására.

Magyar Hajnalka

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége szombaton Hévízen megtartott nagygyűlése nyilatkozatot fogadott el arról, hogy a háziorvosok akár az OEP-vel való szerződésbontásra is készek, ha a kormány záros határidőn belül nem talál pótlólagos forrást.

A szerződés felmondása csak az utolsó lépés, alapvetően az az érdekünk, hogy kényszerítsük a kormányt, illetve a pénztárat az érdemi tárgyalások  folytatására  - mondja dr. Kiss Ferenc, a Zala Megyei Orvosi Kamara elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy a hévízi gyűlésen jelenlevő orvosok mindegyike egyetértett a kamarai javaslattal.

A szerződésbontás következményeiről a kamara zalai elnöke mellett a zalaegerszegi és a nagykanizsai önkormányzat szakemberét is megkérdeztük. 

Az általuk elmondottakból kitűnik, amennyiben a háziorvosok felmondják az OEP-vel kötött finanszírozási szerződést, az egyben az önkormányzattal kötött ellátási szerződést is semmissé teszi.

Hogy milyen hatásai lehetnek ennek, megtudhatja a Zalai Hírlap csütörtöki számából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!