Összevonják a könyvtárakat

A kulturális intézmények összevonása után a megyei és a zalaegerszegi városi könyvtár is egyesül. Többek között erről döntött a Zala Megyei Közgyűlés a december 7-i ülésén.

zaol.hu

 Az eddig önálló intézményként működő Deák Ferenc Megyei Könyvtár a tervek szerint 2008. január 1-ével olvadna össze a József Attila Városi Könyvtárral, mely jelenleg a nemrég alakult Keresztury ÁMK-val közös gazdasági egységben és egyazon épületben működik.
 
Az összevonást követően a könyvtári ellátás továbbra is mindkét helyszínen megmaradna, a két intézmény csupán gazdaságilag és a feladatellátás szempontjából egyesülne.
 
Az újonnan létrejövő intézmény székhelye a tervek szerint a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár nevet viselné, míg a tagintézmény a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár József Attila Tagintézménye nevet kapná.
 
Bár a megye már döntött a kérdésében, a városi közgyűlés csak december 20-án határoz a könyvtárak összevonásáról, melyről Zalaegerszeg polgármesterét kérdeztük. Dr. Gyimesi Endre mellett szerdai lapszámunkban Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója is nyilatkozik.  
 
Hogy miként látja  a könyvtárigazgató, illetve a polgármester az integrációt és lehet-e tényleges megtakarítást elérni az összevonással, megtudhatja a szerdai Zalai Hírlapból vagy ide kattintva elolvashatja!             Internetező olvasók a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban

Ezek is érdekelhetik