Levadászott kábel

<b>Zalaszentmárton</b> - Augusztus óta teljesen kiszámíthatatlan, hogy működik-e a községben a vonalas telefon. A hibát nem csak a T-Com szerelői, hanem panaszosunk is próbálta orvosolni.<a href="http://www.zalaihirlap.hu/fooldal-legfrissebb_hirek/20071217_levadaszott_kabel"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Magyar Hajnalka

Baranyi János panaszos elmondása szerint amint párásabb az idő, netán esik, több család is vonal nélkül marad a településen.
 
Mindennek oka vélhetően az, hogy a vastag műanyagburkolatban futó kábelt időről időre söréttel találják el a környék rapsicai.

A telefonkapcsolatot biztosító kábel javításával, szigetelésével elkeseredésében már panaszosunk is próbálkozott. Előfordult, hogy kis házi áramfejlesztővel és hajszárítóval felszerelkezve kitelepült a berekbe, s a meleg levegővel igyekezett kiszárítani a gyanús vezetékrészeket, így próbálva újraéleszteni a telefonkapcsolatot a faluban.
 
Nem volt nehéz dolga, hiszen a T-Com szerelői - hogy a folyamatos javításokkor könnyebben hozzáférjenek - leszedték az oszlopról a vezetéket, ami sokáig a bokrokon, a magas füvön pihen. Hogy mit mond az esettel kapcsolatban a T-Com illetékese és helyre állt-e a szolgáltatás Zalaszentmártonban, megtudhatja a keddi Zalai Hírlapból vagy ide kattintva elolvashatja a teljes cikket!