Közeleg a karácsony

Legtöbben az év utolsó "szabad szombatját" töltik, hiszen a többség számára mind a 22-i, mind a 29-i szombat munkanap lesz. Az ajándékvásárlás mellett kellemes programok közül válogathatunk szombaton és vasárnap is.

zaol.hu

Karácsonyi játszóházba várnak kicsiket és nagyokat szombaton 14 és 17 óra között a zalaegerszegi Keresztury Dezső ÁMK-ba, illetve délelőtt 9-től délután 13 óráig a gébárti Kézművesek Házába.
 
Az advent jegyében Lentiben, Újudvaron, Gellénházán, Lovásziban és Németfaluban is várják programok az érdeklődőket a hét végén.
 
Lentiben már pénteken elkezdődött a három napos programsorozat, melynek részeként adventi vásárral összekötött játszóházat tartanak. Míg Németfaluban szombaton, addig a többi településen vasárnap várják az érdeklődőket.   Újudvaron a kézműves foglalkozások és betlehemezés mellett a falu karácsonyfáját is feldíszítik.  
 
Gyenesdiáson vasárnap 14 órai kezdettel műsorral egybekötött adventi gesztenyesütést szervez a Forrásvíz Természetbarát Egyesület.
 
A nagykanizsai HSMK-ban szombaton 16 órától Vizeli Dezső, a Kanizsa Táncegyüttes művészeti vezetője tart táncházat, melyre mindenkit szeretettel várnak.
 
Galambokon szombaton délután két órakor hagyományőrzők bemutatkozó kiállítása nyílik a faluban, két helyszínen.
 
Szombaton 18, vasárnap pedig 16 órakor a HSMK színháztermébe mutatja be a közönségnek idei, „Vándorol a Hold az égen” című gálaműsorát a Tüttő János Nótaklub.
 
Kulturális jótékonysági gálát rendeznek szombaton 15 órától a szepetneki Királyi Pál ÁMK-ban. A programban természetesen a helyi  általános iskola diákjai szerepelnek. Vasárnap délután öt órától pedig a falu Királyi Kórusa ad karácsonyi koncertet.
 
Keszthelyen, a Fő téri templomban vasárnap 19 órakor a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, a Festetics György Zeneiskola vonószenekara és kamaracsoportjai, valamint az általános iskolák kórusai részvételével tartanak hangversenyt.  
 
Zalaegerszegen az egykori MMIK épületében a  II. Zalai betlehemi jászol kiállítást, a Buday Art Galériában pedig Delacasse Bencze Erzsébet alkotásait  a tekinthetik meg az érdeklődők.
 
 A nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban Térképek világa– a világ térképei címmel nyílik kiállítás, a Magyar Plakát Házban pedig a „Chaplintől a Télapóig” című tárlatot tekinthetik meg. 


Kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik